четвер, 10 червня 2010 20:48

Під час грози загинула коза і пасіка

Два дні рятувальники відкачували мул з криниць, погребів та підвалів у селі Хлистунівка Городищенського району. Його нанесло з поля 3 червня під час буревію.

Потік грязюки і води, заввишки до 1 м, розмив асфальтну дорогу, поламав паркани. В одного господаря пропало 12 вуликів.

— У мене в грязевому потоці загинула коза, три квочки, гусенята, — скаржиться мати трьох дітей Леся Бідна, 35 років. — На городі — метровий шар багнюки! Картопля геть пропала. Районна влада допомогла прилаштувати менших діток на відпочинок у Черкаси.

Переносну помпу еменесники позичили у приватного підприємця Олександра Герасименка, бо своєї не мали.

Село Калинівка майже добу залишалося без світла. Відремонтувати можна було швидше, але хтось украв обірвані дроти. З району привезли нові.

— Буря зірвала шифер із 23 будинків, з магазину, пекарні і свиноферми, на одній хаті упав фронтон, — говорить Мирослава Гребінник, сільський голова. — Завдяки райдержадміністрації і райраді ми оперативно отримали шифер і цвяхи на 7 тисяч гривень, безкоштовно розвезли людям.

— Буревій 3 червня найбільше захопив Городищенський район, — розповідає Костянтин Проценко з головного управління МНС в Черкаській області. — В Кам"янці до поривистого вітру додався смерч, котрий виривав дерева з корінням.

В обласному гідрометцентрі кажуть, що на Черкащині щоліта бувають по три-чотири подібні буревії.

— І мікросмерчі теж не рідкість, — додає 52-річна Ірина Джулай. — Аномальним є лише те, що такий смерч утворився на початку червня. Зазвичай ці явища виникають тоді, як максимально прогріється атмосфера — у кінці червня — серпні.

Зараз ви читаєте новину «Під час грози загинула коза і пасіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути