середа, 02 червня 2010 22:27

Кравчук: "У НАТО всі розгублені через Януковича"

Кравчук: "У НАТО всі розгублені через Януковича"

В Україні ще не визначені чіткі віхи і стратегія політики ні на Захід, ні на Схід.

Про це сьогодні ввечері в ефірі "5 каналу" заявив екс-президент Леонід Кравчук, коментуючи законопроект про внутрішню і зовнішню політику.

"Є тільки наміри. Проте задекларовані позиції ще не означають, що вони будуть виконуватись. Визначення немає ще ні по Росії, ні по Заходу, ні по Сходу. Ми ще шукаємо, ще в дорозі", - сказав він.

На переконання Кравчука, головним завданням президента Віктора Януковича є змусити свою політичну силу працювати на всю країну.

"За ці 100 днів Янукович сформував нову владу. Він розставив людей, дав їм завдання. Тепер треба змусити їх працювати і дотримуватись Конституції. Треба, щоб ці люди працювали не на один регіон, а на всю Україну. Це ж Партія регіонів, а люди там з одного регіону. Це є проблемою", - наголосив колишній український керманич.

Говорячи про відмову Януковича вступати у НАТО, Кравчук сказав, що Україна бентежить цю організацію.

"Ми виконуємо ПДЧ. Чиновники кажуть, що нічого не змінилося - співробітництво з НАТО продовжується. Це робиться для того, щоб вступати в Альянс, але вступати туди не збираємось... Тому у НАТО всі розгублені і не розуміють, що відбувається в Україні", - підкреслив він.

З цього приводу Кравчук висловив і власну позицію: "Ми повинні мати гарантії своєї безпеки. Вони будуть реальними, коли Україна стане членом Альянсу. Іншої такої структури у світі не існує".

Екс-президент також додав, що Янукович не буде змінювати свій курс.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кравчук: "У НАТО всі розгублені через Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути