вівторок, 18 травня 2010 09:38

У Галини Бордіян корова випила півкаструлі браги

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— Перед празниками рішила вигнати горілки. Зробила в чотиривідровій каструлі закваску. В льоху були ще якісь яблука з осені, в морозилці вишні валялися. Із такої каструлі виходить відро горілки, — розповідає 70-річна уманчанка Галина Бордіян. Вона живе в приватному секторі в мікрорайоні Нова Умань.

Аби швидше заграло, із чоловіком Павлом, 72 роки, господиня перенесла каструлю до сараю.

— У нас три сараї. У двох хазяйство тримаєм, а в третьому всякі господарські вещі. Треба ж було такому случитися, шо Павлуша забув корові Мусі дати води. Вона вийшла з сараю і вихлебтала півкаструлі закваски. Захожу, а корова сидить, як дядько, на задниці. Передніми копитами вперлася в землю і голову нахилила. Сусіди прибігли. Хотіли її на чотири ноги поставити. Так то ж корова, а не чоловік, там же вєс який!

Фрукти, які лишилися на дні, господар викинув на гноярку.

— Вибігли кури і наїлися їх. Курка 2 метри прошкандибає й лягає на бік. Півень так об"ївся, шо здох. Дід мій — за нього: каже, давай у суп — бо жалко. Почав пір"я по живому обривати. Обскуб половину півня, а він прийшов до тями, почав вириватися. На ранок бігав наполовину лисий. Зарізали ми його до празника. А корова нічого, оклигала. Кури за пару часов тоже попіднімалися.

Сусіди кажуть, що Галина й Павло інколи випивають.

— Під заборами не валяються. А так — із кумами по святах чарочку можуть перехилити, — розказує односельчанка. Не називається.

Свята подружжя відзначало з друзями.

— Діти в мене на Сєвєрі — і дочка, й зять, — говорить Галина Бордіян. — На сусідній вулиці живе внук із сім"єю, двох правнучок уже маю. Як онук був маленький, сильно захворів. Дочка дуже побивалася, щоб не помер. Мені її страшне жалко було. Я її вспокаювала: він ше манюній, ти до нього не привикла, як помре — родиш другого, бо ж молода. Тепер до мене не йдуть і правнучок не пускають. Обідилися.

Зараз ви читаєте новину «У Галини Бордіян корова випила півкаструлі браги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути