неділя, 09 травня 2010 13:17

Українських моряків посадили у венесуельську в'язницю за 125 кг кокаїну (ФОТО)

Українських моряків Юрія Датченка і Володимира Устименка посадили у венесуельську в'язницю. Про це в інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua розповіли дружина Юрія Галина і донька Володимира Наталя.

"Мій папа – капітан, моряк бувалий. Йому уже 60 років. На "Бі Атлантік" батько встиг зробити два рейси. Збирався йти у відпустку, але погодився зробити ще один "круг". Ми разом зустріли Новий рік, і 2 лютого 2007-го папа відправився у рейс. З тих пір ми його не бачили", - розповідає Наталія на прес-конференції в одному з столичних інформаційних агентств. Її батько Володимир – капітан судна.

Одеситка Наталя Устименко і Галина Датченко з Херсону приїхали у Київ на зустріч з президентом 59-річним Віктором Януковичем. У кінці квітня їхніх рідних посадили у Венесуельську в'язницю.

"У порт Маракайбо суховантаж зайшов за вугіллям. Після закінчення вантажних операцій місцеві власті потребували перевірку підводної і надводної частин судна на предмет наркотиків. Двічі обдивилися внутрішні приміщення теплохода із спеціально виученими собаками. Наркотиків на борту не було. Під час підводної перевірки на глибині восьми метрів виявили 125 кілограмів кокаїну. Баул з наркотиками був прив'язаний до гвинта тонкими мотузками".

"Мій батько вперше був у Венесуелі. Він не міг постачати комусь наркотики. Він там нікого не знає. Кокаїн прикріпили до судна вночі, коли теплохід вже стояв на рейді. Для цього задіювали водолазів. Для венесуельців це звичайна практика. У такий спосіб вони поповнюють свій флот. За цих три роки вже присвоїли собі 6 суден і 10 літаків".

За словами рідних, моряків тримають у камері 5Х5 метрів разом з 70 убивцями і наркодилерами. Раніше вони перебували під домашнім арештом. Для цього три роки знімали квартиру у Маракайбо.

"У тюрмі туалет один на всіх. Вже два дні немає води. Нема чим вмитися і змити у туалеті. Коли поліція везла їх у камеру, попередила, щоб приготували 6 тисяч доларів. Хто не платить, того можуть розстріляти або отруїти. Цей внесок діє місяць. Наступного місяця знову треба платити гроші. Їсти дають раз на день. Якщо за щось провинишся, не годуватимуть тиждень. Вчора їхнього однокамерника мали випустити, але він не заплатив данину і його розстріляли. Охороняють тюрму не поліцейські, а найбільші уголовники".

Жінки привезли лист Віктору Януковичу, але ні в Адміністрацію Президента ні в Міністерство закордонних справ їх не впустили.

"Ми вже дзвонили до Ющенка. Він зв'язався з Лукашенком. У Венесуелі немає українського консульства. Є тільки російське і білоруське. Лукашенко листа Чавесу відправив. Якби Янукович написав, все б швидше рішилось", - впевнені рідні українців.

ФОТО: Тарас Подолян, Gazeta.ua

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українських моряків посадили у венесуельську в'язницю за 125 кг кокаїну (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути