пʼятниця, 30 квітня 2010 18:19

Смерть слона Боя вшанували траурною церемонією під мерією

Смерть слона Боя вшанували траурною церемонією під мерією

30 квітня після обіду біля Київської міської державної адміністрації відбулась траурна демонстрація на вшанування пам'яті слона Боя. Таким чином кияни протестували проти жорстокого ставлення до тварин у Київському зоопарку.

Під мерією зібралися десятки молодих людей. "Київський зоопарк - концтабір для тварин", "Черновецькому - собаче життя", "КМДА - кривава влада", "Досить знущання над тваринами!" - такі написи можна було побачити на плакатах людей, які зібралися на мітинг.

Більшість із присутніх - у масках чи хустках, що закривають обличчя.

"Я боюся наслідків. З нашою владою свобода слова вже неможлива, ще в університеті проблеми будуть", - каже 18-річний хлопець у марлевій пов'язці.

Організатори акції - громадська ініціатива "Стоп зооциду!" і Співтовариство вільних журналістів "Природа над усе!".

Голова Співтовариства вільних журналістів "Природа над усе!" Анжеліка Комарова розповіла, що загибеллю слона у зоопарку має займатися Генеральна прокуратура. Ми вимагаємо створення незалежної комісії з цього питання. - повідомила Комарова.

"Директор зоопарку Світлана Берзіна має бути усунена з посади. Ця людина абсолютно некомпетентна. Керівництво зоопарку разом із міською владою чинять великий негуманний злочин. Територія зоопарку - ласий шматок для влади. Цілком імовірно, що ми спостерігаємо свідоме винищення тварин. Тоді зоопарк зачинять чи перенесуть у інше місце, а площу передадуть у відповідні руки", - розповіла журналістка.

Нагадаємо, 26 квітня у Київському зоопарку помер слон Бой. Гендиректор столичного зоопарку Світлана Берзіна заявила, що причиною смерті слона стало навмисне отруєння. Учасники акції вважають, що тварина померла через недбале ставлення і жахливе харчування.

Як повідомили громадська ініціатива "Стоп зооциду!" і "Співтовариство вільних журналістів "Природа над усе!" останнім часом в зоопарку загинули білогрудий ведмідь Ося, броненосець, амурський тигр Іван, 13 великих водоплавних птахів, самець зебри Гранта Тео. У невідомому напрямку зник кінь Пржевальського. Тяжко хворіє самка зебри та багато інших тварин.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Смерть слона Боя вшанували траурною церемонією під мерією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути