середа, 21 квітня 2010 10:58

В Україні представили пасажирський літак АН-158 (ФОТО)
8

В Україні 20 квітня був представлений Ан-158, новий пасажирський літак, який виробляє українське держпідприємство "Антонов".

Ан-158, модифікація літака Ан-148, відрізняється більшою місткістю пасажирського салону, стаючи прямим конкурентом російському авіапроект Sukhoi Superjet 100.

Він може перевезти 99 пасажирів на 2500 км, а Ан-148 максимум 86 чоловік.

Маркетингом і продажами Ан-158 буде займатися російська лізингова компанія "Ільюшин Фінанс Ко" (ІФК). Вже зараз у портфелі ІФК налічується більше 20 твердих замовлень і передконтрактних угод на Ан-158.

Зокрема, російська авіакомпанія "Атлант-Союз" уклала твердий контракт на десять Ан-158, обумовивши опціон ще на п"ять, а ще шість замовила кубинська Cubana.

Перший політ Ан-158 відбудеться через тиждень, а завершення сертифікації та перші постачання замовникам плануються в першому кварталі 2011 року. Вартість літака становитиме 25-30 мільйонів доларів.

Збирати Ан-158 "Антонов" планує в Києві, але в майбутньому можлива організація виробництва в Росії. В ІФК уточнили додали, що є домовленість про проведення робіт з фарбування та комплектації салону зібраних в Києві Ан-158 у "Воронезькому акціонерному літакобудівному товаристві" (ВАЛТ), що входить в російську Об"єднану авіабудівну корпорацію (ОАК).

Зараз ВАЛТ вже виробляє Ан-148.

Ан-158 знаходиться в тій же ринкової ніші, що і проектований компанією "Сухий" літак SukhoiSuperJet-100. Тому рішення про виробництво літака Ан-158 у Росії буде означати появу необгрунтованої конкуренції між проектами.

За матеріалами КоммерсантЪ-Украина

ФОТО: ІМК

Зараз ви читаєте новину «В Україні представили пасажирський літак АН-158 (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути