вівторок, 13 квітня 2010 05:43

Пенсіонерка побила сокирою скаженого вовка

26–27 березня на жителів Конотопського району Сумщини нападав скажений вовк.

— Він стрибнув із погреба на мою сестру Олену, — згадує Ганна Бабич, 80 років. Із сестрою живуть у хуторі Савойське. — Вона закричала: "Спасай!". Вовк повалив її, добирався до горла. В мене сокира була рядом. Ухватила та як тріснула по голові. Якось не страшно було. Вхопила Олену за одежу, втягла у веранду. Закрилися й сиділи. Уранці почали на поміч кликати.

Жінок відвезли до лікарні. Їхні рани не глибокі. Обоє отримують щеплення від сказу.

Того дня вовк бігав по сусідських дворах, загриз кілька курей і подався у сусіднє село Бондарі. Там напав на підлітків-рибалок, але ті залізли на дерева. Попетляв під деревами й побіг у село. Селяни ховалися до хат, попереджували про вовка по мобільних.

Напав на підлітків-рибалок, але ті залізли на дерева

Наступного ранку мисливці влаштували облаву. Куля розірвала вовку голову, тому ветеринари не змогли зібрати матеріал для дослідження на сказ.

— Нормальна дика тварина ніколи не нападе на людину, — каже Анастасія Зотова з обласної санепідемстанції. — Значить, він був скажений, тому покусаних вакцинують. Раніше кололи 56 уколів, зараз — шість.

— Ми вже три роки щеплюємо диких тварин із гелікоптера, — каже начальник облуправління ветмедицини Олександр Власенко, 50 років. — Скидаємо брикети їжі, в яких усередині є капсули з вакциною. Наступну вакцинацію думаємо проводити в кінці квітня — травні.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерка побила сокирою скаженого вовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути