середа, 07 квітня 2010 11:09

Конституційний суд виніс вердикт новій коаліції

Конституційний суд виніс вердикт новій коаліції

6 квітня, Конституційний суд України ухвалив рішення у справі про офіційне тлумачення положень Конституції і регламенту Верховної Ради, що стосуються порядку формування парламентської коаліції за участю окремих народних депутатів.

Про це сьогодні повідомила прес-служба Суду. Згідно з повідомленням, Конституційний суд оприлюднить своє рішення у цій справі завтра, 8 квітня.

Ранше, 68 народних депутатів від Партії регіонів звернулися до КС з поданням, в якому просили дати офіційне тлумачення положень частини 6 статті 83 Конституції, а також частини 4 статті 59 регламенту Верховної Ради щодо можливості окремих народних депутатів брати безпосередню участь у формуванні коаліції депутатських фракцій.

Також аналогічне подання було направлене до Суду депутатами фракції БЮТ.

Нагадаємо, вчора лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що БЮТ ініціюватиме відставку суддів Конституційного суду, які проголосують за легітимність формування парламентської коаліції на основі індивідуального членства народних депутатів. Крім того, вона повідомила, що отримала запрошення в Генпрокуратуру у зв"язку з її заявами про тиск на суддів Конституційного суду.

Крім того, минулого тижня екс-президент України Віктор Ющенко заявив, що коаліція сформована неконституційно. В той же час ЗМІ відзначили, що КС схиляється до визнання діючої коаліції легітимною.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд виніс вердикт новій коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути