пʼятниця, 02 квітня 2010 18:04

У Тернополі набожні бабусі самовільно захопили парк

У Тернополі набожні бабусі самовільно захопили парк

Тернопільська міська рада поскаржилася в прокуратуру на групу людей, які захопила земельну ділянку в центрі найбільшого тернопільського парку "Національного відродження".

Бабусі, які називають себе "праведними католиками" самовільно збудували в парку каплицю, встановили чотириметровий хрест, і далі продовжують розбудовуватися. Ночами приносять легкі конструкції і встановлюють навіс.

"В цьому випадку йдеться про захоплення 2-3 соток землі. За дозволом на будівництво не звертався ніхто. Збудували самовільно, і якщо конструкція на когось впаде - то винного не знайдеш." — розповів головний архітектор Тернополя Вадим Захарчук.

Мерія хоче добитися через прокуратуру знесення самобудови. Щоправда чиновники визнають, що добитися цього практично нереально.

"Минулого року через суди ми отримали близько 50 рішень про демонтаж самовільно добудованих балконів і різноманітних малих архітектурних форм. Але судовиконавці ці рішення не виконують з однієї причини - немає коштів. В деяких випадках демонтаж конструкції коштує дорожче, аніж її встановлення", — зазначив Захарчук.

Біля каплиці в парку "Національного відродження" збираються до сотні людей, переважно це жінки пенсійного віку. Служби Божі проводять у формі співу, стоячи на колінах.

"Праведних католиків" не визнає жодна зареєстрована конфесія. Вони ж вважають, що місце в центрі парку - святе. Розповідають про появу там Матері Божої, кровоточіння встановленого ними хреста. Запевняють, що на цьому місці має стояти храм.

Скаржаться що міськрада заважає їхнім молитвам - адже за двісті метрів від каплиці міське співоче поле, на якому часто влаштовують концерти та інші розважальні заходи.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі набожні бабусі самовільно захопили парк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути