вівторок, 30 березня 2010 07:21

В Інни Швець тітка вкрала паспорт

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  Інна Швець із сином Дмитром у Вінницькій районній лікарні. Без паспорта жінка не може оформити допомогу по народженню дитини
Інна Швець із сином Дмитром у Вінницькій районній лікарні. Без паспорта жінка не може оформити допомогу по народженню дитини

У 22-річної Інни Швець із села Мізяків Калинівського району Вінниччини забрала паспорта тітка Ганна Мазуренко, 70 років. Обіцяє повернути, коли племінниця випишеться з хати.

— Не можу вийти заміж через той паспорт, — зітхає Інна. Вона лежить із 4-місячним сином Дмитром у райлікарні. У хлопчика коліт і бронхіт. — Ми з Вовою хотіли розписатися, а тітка не віддає. Тітка Ганна — це сестра моєї баби Явдохи. Вона забрала паспорт ше торік навесні. Він лежав у тумбочці. Я якраз кінчала училище, мала здати книжки в бібліотеку. Тоді побачила, що його нема. Я перенєрвнічала, пропало молоко.

Інна має брата 25-річного Василя і сестру Людмилу, 13 років. Батько їх покинув, матір вийшла заміж удруге, переїхала в інше село. Дітей виховувала баба Євдокія Федорівна. Зараз Інна живе у чоловіка Володимира Коломійця, 24 роки.

— Нас у хаті 11 чоловік, — розповідає Інна. — Я з чоловіком Володьою і сином, його сестра з чоловіком і дитиною, ше одна сестра з чоловіком, брат, мама і тато. Мій Володя ніде не робить, ходить до одної жінки помагати. Я допомогу на малого не можу оформити, бо без паспорта не дають справку про народження.

Інна зверталася по допомогу до дільничного міліціонера.

— Хотіли забрати з хати ше свою карточку, на якій стипендія. Прийшли до участкового, а він: я зайнятий, самі не йдіть. І все. Літом, ше коли була берємєнна, ходила до тітки. Та розверещалася, лізла битися. Кричала мені, шоб я цю дитину не народила.

У сільраді кажуть, що не можуть переконати Ганну Мазуренко віддати паспорта.

Кричала, шоб я цю дитину не народила

— До неї підійти не можна, вона кидається битися, а кому то треба? — каже касирка сільради Марія Шкуратова. — І голова до неї їздив, і участковий, а толку? Такі прокльони кидає, краще не чути. Мама Інни два тижні тому вернулась у село з хлопчиком. Але прав ніяких немає, бо її заставили виписатися з хати.

Сільський голова 55-річний Микола Слободянюк обіцяє допомогти Інні.

— Тітка зараз у Києві, то як приїде, я її зловлю, — каже. — Доки Інна вчилася, ми там кожного тижня були. І з опікунської ради приходили, і з відділу в справах сім"ї. Зараз там лишились її бабушка і мама, але вони нічого не рішають.

— Якщо тітка не віддасть паспорта, буду робити новий, — каже Інна. — З хати не відпишуся. Не дай Бог не поладжу з чоловіком, то куди подінуся з дитиною?

Зараз ви читаєте новину «В Інни Швець тітка вкрала паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути