пʼятниця, 19 лютого 2010 19:45

Суд заборонив використовувати Візир

Суд заборонив використовувати Візир

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Державній автомобільній інспекції використовувати прилад вимірювання швидкості Візир.

Як повідомляє сайт газети українських юристів Юридична Практика, сьогодні Окружний адміністративний суд Києва задовольнив адміністративний позов адвоката і представника Ради автомобілістів України Тетяни Чурікової і представника тієї самої Ради Олексія Андронікова до МВС України і Державного департаменту ДАІ МВС України щодо заборони використовування на Україні вимірювачів швидкості Візир.

Ухвалою суду було визнано неправомірними дії МВС України і Держдепартаменту ДАІ МВС України з використовування радіолокаційного відеозаписуючого вимірювача швидкості Візир з метою виявлення і фіксації порушень Правил дорожнього руху.

Також своєю ухвалою суд заборонив МВС України і Держдепартаменту ДАІ МВС України, а також їх посадовим і службовим особам використовувати вимірювач швидкості Візир до ухвалення нормативно-правового акту, яким міліції буде надано право використовувати такий вимірювач швидкості для виявлення і фіксації порушень ПДР.

Як повідомлялося, 9 лютого у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України заявили, що Департамент ДАІ не відмовляється від використовування приладів Візир, і водночас планує ввести у дію стаціонарну систему відеоспостереження.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив використовувати Візир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути