середа, 17 лютого 2010 13:29

Сільський голова побив місцевого жителя і залякав все село (ФОТО)

У Косівському районі Івано-Франківської області сільський голова Тюдова побив місцевого жителя Дмитра Колотила, який займався власним розслідуванням зловживань чиновника у земельній сфері.

Дружина постраждалого Галина Колотило розповіла кореспонденту Gazeta.ua, що її чоловіка побили, коли він їхав машиною додому.

"Голова разом із своїм 22-річним сином Назаром перестріли його по дорозі. Витягли з машини і почали лупити бітами. Відбили йому нирки. Той витягнув пневматичний пістолет, захищаючись, то так лупили його по пальцях, що аж нігті потріскали", - сказала вона.

За словами жінки, її молодший син, який ходить в третій клас, тепер боїться йти до школи.

"Ну або що можна від такої людини чекати? Він давно вже нам погрожував, перед Різдвом перед подвір"ям насипав цвяхів. Це був як моральний тиск, що я з вами розберуся. Ще раніше побив сина і заїхав мені по обличчі", - обурилась Галина Колотило.

Сьогодні мешканці села Тюдів пікетують Івано-Франківську обласну прокуратуру. Люди вимагають вплинути на свавілля їхнього сільського голови Василя Слижука.

Селяни обурюються тим, що чиновник краде законні людські землі і погрожує фізичною розправою.

"Має печатку і робить все, що заманеться. Таємно від людей складає земельні акти підписує їх, а потім продає. Коли на сесії сільради депутати висунули йому недовіру, він пригрозив розібратися з кожним", - зазначив Василь Стрижук із Тюдова.

Ще одна мешканка села Дарія Сухоленко розповіла, що сільський голова самовільно виділив її дочці землю і перепродав.

"В мене дочка інвалід першої групи з 20 років. Він десь на неї виробив акт на 90 соток присадибної ділянки. Ми навіть нічого не знали, державні акти зробив, потім продав. До нас приходять кажуть у вас 90 соток, але у нас споконвіку було тільки 7", - сказала вона.

Іван Луканюк з Тюдова вважає, що Слижук залякує людей.

"Сьогодні нас мало приїхати протестувати 50 людей, але що ви думаєте, вчора дізнавшись про наш протест, голова пригрозив всім цим людям, вони злякалися і тому нас мало. А що, як він витягує пістолет, показує людині й каже: "Хоч мати дірку в голові?", ну люди мають дітей, певно що бояться", - додав чоловік.

Люди сьогодні стоятимуть під обласною прокуратурою доти, доки не буде ніякого рішення. Кажуть, якщо область зі свавіллям чиновника не розбереться, поїдуть у Київ, там розпочнуть голодування. Якщо не буде ніякого результату, вже завтра голодування обіцяє розпочати побитий Дмитро Колотило.

Фото Вікторія Цимбаліста

Зараз ви читаєте новину «Сільський голова побив місцевого жителя і залякав все село (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути