неділя, 07 лютого 2010 21:05

Гройсман намалював у бюлетені чоловічий член

Гройсман намалював у бюлетені чоловічий член

37-річний координатор вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман вирішив перевірити як виконується право людини ставити будь-які помітки у виборчих бюлетенях.

- Навпроти прізвища кандидата у віконечку я намалював чоловічий член, – повідомив власкора Gazeta.ua Дмитро Гройсман. – В законі України "Про вибори президента" вказано, що вважаються недійсними бюлетені коли немає позначки, де більш однієї позначки, або де є дописки чи помарки. Також вказано, що людина має поставити одну позначку, а як має виглядати та позначка - не вказано. У нас чомусь вважаються вірними лише хрестики або галочки. На цій виборчій дільниці у мене є своя людина, яка завтра повідомить – зарахували мій бюлетень, чи зважили його як недійсний.

Дмитро розповів, як у Вінницькій психіатричній лікарні ім. Ющенка хворих проінструктували, що треба ставити позначки тільки у вигляді пташки. Деякі з них намалювали справжніх пташок. Через це їхні бюлетені визнали недійсними.

Дмитро Гройсман - відомий у Вінницькій області правозахисник. Минулого року за версією журналу "Кореспондент" він увійшов у сотню найвпливовіших українців 2009 року. Отримав звання "Санітар лісу" як захисник засуджених.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман намалював у бюлетені чоловічий член». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути