субота, 23 січня 2010 18:44

Україні погрожують скандалом через безпритульних тварин

Україні погрожують скандалом через безпритульних тварин

Швейцарські захисники тварин попереджають про намір почати широку інформаційну кампанію, направлену на боротьбу з жорстоким поводженням з тваринами в Україні.

Зокрема, вони збираються чинити тиск на УЄФА напередодні проведення Євро-2012, а також звернутися до впливових громадських діячів з проханням вчинити вплив на українську владу.

Зоозахисники з організації "SOS Schats" в листі, адресованому міністру охорони навколишнього природного середовища України, заявили: "Ви повинні зрозуміти, що населення Швейцарії (політики, віп-персони, журналісти, артисти, захисники тварин і довкілля) звертаються до вас із проханням зупинити цинічне знищення тварин у вашій країні. Ми інформуємо населення і віп-персон Німеччини, Франції, Великобританії, США та інших країн про ситуацію з тваринами у вашій країні. Ми продовжуємо тиснути на УЄФА, вимагаючи, щоб вони довели нашу стурбованість до керівництва вашої країни".

При цьому представники "SOS Schats" чекають від української сторони швидких і рішучих дій, направлених на запобігання жорстокому поводженню з бродячими тваринами.

"Ми очікуємо від вас відповіді до кінця січня 2010 року. Якщо змін не буде, ми залишаємо за собою право звернутися до міжнародної преси, політиків, віп-персон тощо. Ми вже вийшли на контакт із Джорджем Клуні та Девідом Бекхемом", - пишуть швейцарські захисники тварин.

Європейських зоозахисників вже підтримали брати Шумахери, Бріджіт Бардо, а також Володимир Кличко.

Швейцарські зоозахисники спільно з українськими колегами вже не вперше звертаються до українського уряду. Перший лист до України був надісланий у квітні 2009 року.

У листопаді минулого року Міністерство охорони навколишнього середовища відправило швейцарцям відповідь, яку вони розцінили як "цинічну".

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Україні погрожують скандалом через безпритульних тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

237

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути