четвер, 24 грудня 2009 16:43

Архітектори перебудують Майдан, на дахи будинків поставлять башти

У четвер у Будинку архітекторів пройдуть громадські слухання, де розглянуть проекти, представлені на конкурс Союзу архітекторів столиці. Потім реконструкцією займеться містобудівна рада.

Судячи з проектів, архітектори планують забрати з Майдану Лядські ворота, оскільки історично їх там не було, повернути архангела Михайла на колишнє місце біля Головпоштамту, а синій глобус взагалі прибрати.

Крім того, архітектори хочуть забрати ажурний пішохідний міст через Інститутську. На їх думку, він закриває панораму історичного Києва.

Пропонують змінити і монумент Незалежності - зокрема закрити прохід під монументом плитою з цитатами з Конституції.

Також планують змінити скло ТЦ "Глобус" на колонаду, а сам торгівельний центр переробити в резиденцію для офіційних прийомів.

Дахи готелю "Україна", Будинку профспілок і трьох будинків у глибині площі архітектори хотіли б зробити в одному стилі - у формі башточок.

Квартал між вулицею Хмельницького і бульваром Шевченка також пропонують реконструювати, "вирівнявши" будинки за рахунок надбудови ще одного поверху на двох з них.

На місці Центрального гастроному на Хрещатику планують побудувати торговий центр, а біля Будинку вчителя - Музей історії Києва.

Однак, такі глобальні зміни у столиці будуть не скоро. До Євро-2012 на Майдані і Хрещатику планується зробити лише підсвічування будинків, відремонтувати фасади і дахи.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Архітектори перебудують Майдан, на дахи будинків поставлять башти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути