четвер, 05 листопада 2009 07:04

Ігор Шолін четвертий місяць лежить у комі

24-річний Ігор Шолін — гравець хмельницького футбольного клубу "Динамо" — четвертий місяць лежить у комі в обласній лікарні.

— Я вже на грані зриву, — плаче над сином 57-річна Валентина Шоліна. — Постійно п"ю заспокійливе, відвідую невропатолога. Зробила б усе можливе і неможливе, аби лише врятувати Ігоря. Недавно в Хмельницький приїжджав Янукович. Я кидалася йому в ноги, просила допомогти, дала комп"ютерну томографію, інші довідки. Мені навіть не передзвонили.

Команда "Динамо" потрапила в аварію 18 липня. В автобус, у якому їхали гравці, в"їхав хлібовоз "Газель". Його шофер 46-річний Володимир Федорин заснув за кермом.

— Винен не лише водій, а й фірма "Мамин хліб", — каже Валентина Василівна. — Вони економили на водіях, і чоловік утомлений сів за руль.

Окрім Ігоря, постраждали 22-річний Андрій Лемішевський та Сергій Якубовський, 19 років. Обоє досі лікуються.

Міліціонери розслідували кримінальну справу за фактом аварії, але до суду не передали.

— Чекаємо на висновок судмедексперта, — пояснює 36-річний Олександр Кучерявий з обласної міліції. — Він не дасть заключення, доки не закриють історію хвороби. А це неможливо, допоки пацієнт на лікуванні.

Батьки Шоліна живуть у місті Ніжин на Чернігівщині. До пенсії матір була медсестрою у військовому шпиталі, батько працює охоронцем. Потижнево чергують біля сина.

— Адміністрація клубу виділила нам кімнатку в гуртожитку, де жив Ігор, — каже Валентина Василівна. — Харчуємося в кафе. Якби треба були гроші — все продала б і була найщасливішою матір"ю. Але Ігор без свідомості. Приводила вже і монахів, і батюшок.

— Фізично пацієнт вже здоровий, але відмерло головне — кора головного мозку. Це те, що робить нас людиною, — пояснює 65-річний Микола Бесараба, завідувач реанімаційного відділення. — У нього хронічний вегетативний стан.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Шолін четвертий місяць лежить у комі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути