вівторок, 13 жовтня 2009 17:54

Росію ми у футболі переможемо

Якщо дива стаються, то всі одразу. Після того, як національна команда України сенсаційно перемогла Англію і зупинилася за крок до другого місця у відбірній групі Кубка світу 2010 року, всім стало цікаво, хто ж стане суперником нашої збірної у двох вирішальних матчах за право зіграти у світовому фіналі?

Як на мене, то найкращим для нас варіантом був би поєдинок між командами Росії та України. Його ймовірність сьогодні ввечері становитиме 25 відсотків. Щоб зрозуміти бажаність для нас саме такого жеребу, слід згадати, чим є футбол у нашому житті. Ну, потраплять наші за жеребом на Грецію, Швейцарію, Португалію чи Францію. За будь-якого результату ігор із цими суперниками ми матимемо просто ще два цікаві і напружені футбольні матчі. У випадку ж футбольного двобою із Росією це буде подія. Вона затьмарить собою все, що відбулося, відбувається і відбуватиметься з нами цього року. Лише можливість разом заспівати "Ще не вмерла України..." на колишньому московському стадіоні імені Леніна у присутності Путіна вже тепер збуджує неймовірно. У Москві від такої перспективи вже зараз, як мені здається, здригаються, звіряючи за папірцем у тремтячих руках черговий варіант тексту радянсько-російського гімну, який ніхто не співав за часів СРСР і ніхто щиро не співає тепер у Росії.

Можливість заспівати "Ще не вмерла України..." на колишньому московському стадіоні імені Леніна у присутності Путіна збуджує неймовірно

Про те, що буде перед цими іграми в наших і, особливо, російських ЗМІ, і говорити не варто. У двох футбольних матчах зійдуться два патріотизми, два світогляди, два способи мислення, два способи життя. І головне — цей футбол об"єднає Україну так, як більше ніщо поки що не в змозі нас об"єднати. Уявіть собі переповнений донецький стадіон, який на чолі з Януковичем та Ахметовим уболіває за Україну. Уявіть собі нашу перемогу на цьому стадіоні й настрій людей, які приїдуть уболівати за наших звідусіль.

До речі, про стадіони. Як вам протистояння новенької "Донбас Арени" як символу процвітаючого українського бізнесу і старих московських "Лужників" із лужковським марафетом і гумовою підробкою замість справжньої трави, як символу згасаючої імперії. Які після цього можуть бути Швейцарії чи Франції? Що ми там не бачили?

Аби все це стало дійсністю, треба зовсім небагато. Нашим футболістам виграти сьогодні в аматорів з Андорри, а чиновникам міжнародної федерації футболу витягнути потім на жеребкуванні правильну кульку. Якщо витягнуть, то ми Росію у футболі переможемо. Бо футбол — це поки що єдине, у чому ми можемо всі разом успішно і цілком щиро змагатися зі східними сусідами. Без усяких політичних чи передвиборних умовностей.

Зараз ви читаєте новину «Росію ми у футболі переможемо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути