понеділок, 24 серпня 2009 16:52

Мітинг проти незалежності України пройшов у Криму

Мітинг проти незалежності України пройшов у Криму
Більше 500 чоловік сьогодні, 24 серпня, мітингували в Сімферополі проти незалежності Української держави. Акція була організована Російською общиною Криму і кримською організацією партії Російський блок.

Мітингуючі пройшли по центральному проспекту Кірова з російськими прапорами і банерами "Навіки з Росією", "Російській мові - державний статус", "Майбутнє України в союзі з Росією", "Україна - ракова пухлина на історії і території Русі", "Геть бандерівську самостійність".

На мітингу у будівлі представництва президента України в Криму виступив голова Російської общини Криму, перший віце-спікер кримського парламенту Сергій Цеков. "24 серпня 1991 року - це руйнування нашої єдиної вітчизни. Ми розуміємо, що 24 серпня 1991 року почався тотальний наступ на наші права - на права російських і російський-культурних громадян України. Ми терпіли це 17 років", - заявив він.

Учасники мітингу спробували прив"язати український державний прапор, що обв"язав траурними стрічками, до огорожі представництва президента України в Криму. Правоохоронці перешкодили їх діям.

Учасники мітингу прийняли резолюцію, в якій говориться: "З моменту проголошення акту незалежності України українська держава, будучи дітищем українських націоналістів, почала проводити політику, направлену на примусову українізацію російського-культурного населення України і Криму, дискредитацію російського і радянського періодів вітчизняної історії, а зовнішньополітичний курс незалежної України був позначений ухваленням ряду політичних документів, націлених на вступ України до міжнародних структур НАТО і ЄС, відомих своїми антиправославними і антиросійськими підходами".

У документі також наголошується, що українське керівництво проводить політику віддалення народу України від Росії з метою недопущення відновлення Союзу братських східно-слов"янських народів.

Учасники мітингу звинуватили керівництво України в спробах "реабілітовувати посібників фашизму - вояків ОУН УПА" й інсценуванні розколу в українській православній церкві

"В Україні велика частина населення, яка залишається прихильна ідеям східно-слов"янського спільноруського братерства, антиросійська і антиросійська політика, що проводиться українським керівництвом "непокладу" у результаті привела Україну до глибокої культурно-політичної і економічної кризи, свідками якої ми є", - вважають автори резолюції.

Мітинг завершився виконання державного гімну Російської Федерації.

В понеділок, 24 серпня, Україна відзначає головне національне свято - День Незалежності: 18 років тому Верховна Рада тоді ще Українською РСР проголосив незалежність країни і створення самостійної української держави.

Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Мітинг проти незалежності України пройшов у Криму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

277

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути