середа, 19 серпня 2009 07:52

Адвокат із Донецька вимагає заборонити слово "жопа"

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Адвокат Володимир Оленцевич добився, щоб із Міністерства закордонних справ зняли ”неправильний” державний прапор
Адвокат Володимир Оленцевич добився, щоб із Міністерства закордонних справ зняли ”неправильний” державний прапор

Адвокат із Донецька 55-річний Володимир Оленцевич позивається до Віктора Ющенка. Вимагає, аби президентові заборонили "публічно вживати слово "жопа" у всіх відмінках. І поширити цю заборону на весь синонімічний ряд".

З Оленцевичем зустрічаємося в Донецьку на бульв. Шевченка. У нього в руці великий стос паперів, які не помістилися в портфель. Сідає на лаву в тіні, виймає купу кодексів і газетні вирізки.

— Вас последний иск интересует?

Показує копію позову, який почали розглядати в Донецькому окружному Адміністративному суді. Оленцевич просить визнати протиправними вислови Віктора Ющенка на засіданні Ради національної безпеки та оборони 10 лютого 2009 року. Зокрема, фразу, з якою президент звернувся до прем"єр-міністра: "Ви на корупції побудували стосунки в парламенті. У вас усе тримається на хабарах! І якщо не заплатите своїм партнерам у Верховній Раді, якщо вони не куплять собі черговий "лексус", то вони до вас, вибачте, жопою повернуться!" І ще один вислів, яким Ющенко відповів на пропозицію Юлії Тимошенко звернутися до правосуддя: "У ваш суд? Суд, який ви контролюєте?".

— Президент почав у липні 2005-го з "морди журналiста" (Віктор Ющенко вжив ці слова, коментуючи статтю про те, як його син Андрій проводив час у дорогому столичному ресторані. — "ГПУ"), а в лютому 2009-го дійшов до "жопи" партнерів прем"єра, — Оленцевич пояснює ідею свого позову. — Я не здивований. Підготовкою виступів президента керує поет Юрко Позаяк (літературний псевдонім Юрія Лисенка, керівника Служби підготовки виступів президента. — "ГПУ"). Із творчості Позаяка: "Активiстцi УНСО в Конотопi надавали ментяри по жопi. Вона нiжками тупа: "То не жопа, а дупа!". Вульгаризм "жопа" дико звучить із вуст поборника чистоти державної мови. Вождь нації не може так висловлюватися. Він узяв на себе зобов"язання підвищувати авторитет України у світі. Але "жопа" — це для мене другорядне, — наголошує Оленцевич. — Говорячи про хабарі та про продажний суд, Віктор Ющенко дискредитує Україну.

Вона нiжками тупа: "То не жопа, а дупа!"

Донецький адвокат подав понад 10 позовів до перших осіб держави. Виграв одну справу — добився, щоб із Міністерства закордонних справ зняли "неправильний" державний прапор.

— У Конституції написано, що стяг складається з двох горизонтальних смуг. А той пошили по параметрах колон і повісили вертикально на будівлі міністерства. Як з"ясувалося, щоб прикрити дефекти штукатурки, — Володимир Оленцевич показує фото, прикріплене до позову. — Представник відповідача пояснив, що це був не прапор, а "банер на фасадi МЗС". Але, за законом, банери на держустановах вивішувати не можна. Суд постановив визнати це протиправним і зняти, — хвалиться адвокат.

Володимир Оленцевич одружений, має 20-річну доньку і 13-річного сина. Отримав дві вищі освіти. Адвокатурою займається 10 років. У 1981–1986-му викладав філософію в Тернопільському фінансово-економічному інституті, який закінчив Віктор Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат із Донецька вимагає заборонити слово "жопа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути