четвер, 06 серпня 2009 17:45

"Шахтар" вилетів із Ліги чемпіонів

Автор: фото надане ФК ”Шахтар”
  У боротьбі за м’яч форвард ”Шахтаря” Джуліус Агахова (праворуч) і захисник ”Тімішоари” Даре Нібомбе
У боротьбі за м’яч форвард ”Шахтаря” Джуліус Агахова (праворуч) і захисник ”Тімішоари” Даре Нібомбе

Донецький "Шахтар" вибув із Ліги чемпіонів. Минулої середи  володарі Кубка УЄФА зіграли внічию з віце-чемпіоном Румунії "Тімішоарою" — 0:0.

Матч відбувся на полі суперника гірників. За тиждень до того в Донецьку команди також не виявили переможця — 2:2. "Тімішоара" пройшла до четвертого кваліфікаційного раунду завдяки більшій кількості виїзних голів. "Шахтар" продовжить євросезон у 4-му кваліфікаційному раунді Ліги Європи. 7 серпня почнеться жеребкування цієї змагальної стадії. А в Лізі чемпіонів Україну представлятиме київське "Динамо", яке почне змагання з групового турніру.

Причини вильоту "Шахтаря" з найсильнішого клубного євротурніру аналізує колишній форвард команди Віктор Грачов, 53 роки:

— По-перше, фактор недооцінки суперника. Він зіграв свою роль у Донецьку і призвів до нічиєї. Але кількість створених вдома голевих моментів заспокоїла гірників, і глибоко вивчити "Тімішоару" вони так і не змогли. Подумали, що моменти будуть самі по собі виникати й у Румунії. А їх, принаймні після власної комбінаційної гри, в донеччан не було — тільки зі стандартів. Швидше, "Тімішоара" мала забивати. По-друге, гірникам бракувало руху — припускаю, що вихід на пік форми Луческу планував пізніше, на вересень-жовтень під груповий турнір.

Гірники мали забивати, але на матч вийшли з одним форвардом.

— Цілком слушно, — каже експерт. — Форсувати події можна було й не одразу. А якщо й одразу, то трьох атакувальних бразильських півзахисників — Фернандіньйо, Жадсона, Ілсіньйо — для цього вистачало теоретично. Але вони не в формі. Агахова ж, який замінив Адріано, у гру не потрапив.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" вилетів із Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути