четвер, 16 липня 2009 21:01

"Динамо" починає без семи гравців

Матчем "Іллічівець" — "Закарпаття" стартує перший тур чемпіонату України з футболу сезону 2009-2010. Решта сім поєдинків відбудуться у вихідні. Як команди прем"єр-ліги підготувалися до першості країни?

Чинний чемпіон столичне "Динамо" у міжсезоння змінив головного тренера. Юрій Сьомін повернувся у московський "Локомотив". Киян очолив Валерій Газзаєв, який 2005 року з московським ЦСКА першим на пострадянському просторі виграв Кубок УЄФА.

За 11 млн євро "Динамо" продало французькому "Ренну" гвінейського нападника Ісмаеля Бангуру. Вільним агентом із команди пішов центрфорвард Максим Шацьких, він гратиме за казахстанський "Локомотив".

Команду переслідують травми. Відновлюються після них Станіслав Богуш, Артем Кравець, Пап Діакате, Тарас Михалик, Андрій Несмачний, Горан Сабліч. Особливо скрутна ситуація із захисниками. За 4,5 млн євро "Динамо" придбало бразильця Леандро Алмейду. Але на зборах він теж травмувався.

Володар Кубка УЄФА донецький "Шахтар" гратиме старим складом. Команді вдалося зберегти всіх своїх лідерів. Даріо Срна і Дмитро Чигринський, якими цікавилася іспанська "Барселона", залишилися в Донецьку. У "Шахтар" перейшов капітан "Карпат" Василь Кобін. У зворотному напрямку на правах оренди поїхав Артем Федецький.

"Арсенал" не поспішає підписати контракт із Ребровим

Триразовий бронзовий призер харківський "Металіст" чотирьох футболістів продав і трьох купив. У Харків переїхали екс-капітан "Дніпра" Олег Шелаєв, динамівський форвард Володимир Лисенко та аргентинський захисник Ернан Фредес. Повернувся з оренди з "Чорноморця" Олександр Трішовіч.

Донецький "Металург" у міжсезоння активно готувався до виступів у Лізі Європи. Команда Миколи Костова підписала шістьох новачків. Серед придбань — голкіпер "Шахтаря" Богдан Шуст, зімбабвійський форвард Мусавенгосі Мгуні та лідер запорізького "Металурга" півзахисник Олексій Годін.

Володар Кубка України полтавська "Ворскла" не придбала жодного гравця. Залишив команду хорват Деніс Главіна, який у більшості матчів попереднього чемпіонату виходив на заміну.

"Дніпро" вперше за шість років не гратиме у єврокубках. Команда підписала Євгена Чеберячка — захисника ФК "Харків", який вилетів із прем"єр-ліги.

Нападник дніпрян Андрій Воробей на правах оренди виступатиме у київському "Арсеналі". Ще одним зірковим придбанням канонірів може стати Сергій Ребров, але команда Олександра Заварова тягне з підписанням контракту з ним.

Запорізький "Металург", сімферопольська "Таврія", одеський "Чорноморець", криворізький "Кривбас" гучних придбань не робили. Ігор Бугаєв має посилити напад — найслабшу лінію запорізької команди. Оновленим буде півзахист "Чорноморця": у міжсезоння добре зарекомендували себе два новачки — Мірко Райчевіч із луганської "Зорі" та Артем Касьянов із ФК "Харків". У "Кривбас" повернувся В"ячеслав Сердюк, якого орендував "Дніпро".

"Зоря" з Луганська — єдиний клуб прем"єр-ліги, яким керує жінка, Марина Букаєва (її чоловік, колишній народний депутат України Валерій Букаєв, помер у січні цього року. — "ГПУ"). Улітку клуб погасив заборгованості із зарплати перед футболістами за минулий сезон. У міжсезоння в "Зорі" з"явилися вісім новачків. Головним надбанням став досвідчений екс-воротар маріупольського "Іллічівця" Ігор Шуховцев. Саме відхід усіх трьох основних воротарів став найбільшою втратою клубу з Маріуполя. Вакантну позицію зайняв Всеволод Романенко. Центр захисту цієї команди цементуватиме новачок Мантас Семусевас.

Ужгородське "Закарпаття" повернулося у вищу лігу і має намір у ній закріпитися. Команда змінила тренера і підписала 10 новачків, зокрема нападника "Харкова" Тараса Кабанова. Російський фахівець Ігор Гамула вже пообіцяв забрати очки на виїзді у столичних динамівців.

Ще один новачок "вишки" київська "Оболонь" поки що без придбань. Хоча наставник "пивоварів" Юрій Максимов розраховує підписати вісьмох виконавців. Можливо, за "Оболонь" виступатимуть екс-голкіпер "Іллічівця" Андрій Товт, півзахисник "Металіста" Андрій Конюшенко та Олександр Іващенко з "Арсенала".

Колишній тренер збірної України і "Динамо" Леонід Буряк, 55 років, поділився з "ГПУ" своїм поглядом на майбутній сезон:

— Очікувати сюрпризів у цьому сезоні складно. "Шахтар" і "Динамо" традиційно домінуватимуть. Саме їм дістануться місця в Лізі чемпіонів.

У внутрішньому чемпіонаті "Ворскла" зможе виступати на старому рівні і без нових футболістів. Але для Європи варто купити кількох хороших виконавців. У Мирона Маркевича дуже хороша команда, яка показує якісний футбол. Хоча "Металісту" не завадили б додаткові фінансові вливання. За місце в Лізі чемпіонів харків"яни змагатимуться з "Ворсклою", "Дніпром", донецьким "Металургом" і "Таврією" за місці в Лізі Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" починає без семи гравців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути