четвер, 16 липня 2009 12:45

Ситуація на "Інтері" нагадує часи до 2004 року

Політичні та медіа-експерти коментують конфлікт між БЮТом і телеканалом "Інтер". Насправді йдеться про конфлікт "Інтера" із суспільством.

Експерт школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Петро Бурковський погоджується, що "проблема дійсно існує… Цілком очевидно, що між телеканалом "Інтер" і БЮТом давно склалися непрості відносини. Це тягнеться ще з 2008 року, коли "Інтер" записав інтерв"ю з прем"єр-міністром України й видав його в ефір з купюрами. При цьому не погодивши його із прес-службою Кабміну. Політика "Інтера" відтоді не змінилася: телеканал однобічно висвітлює діяльність уряду, переважно у критичному контексті. Подається лише одна позиція, іншої точки зору ніби не існує".

Директор школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань зазначає, що "не говорив би в даній ситуації про БЮТ. Претензії до каналу "Інтер" є сьогодні, насамперед, із боку громадянського суспільства й експертного середовища. Якщо ми візьмемо інші канали (приміром, передачу "Шустер-lіve" на телеканалі "Україна"), то там, незважаючи на деяку незбалансованість, все-таки є й інші думки, різні точки зору. Ситуація на "Інтері" нагадує мені часи до 2004 року".

Головний редактор сайту "Телекритика" Наталя Лігачова вважає, що "в цілому претензії БЮТу до "Інтера" виправдані. Водночас, на її думку, "атака на "Інтер" захлинулася".

Керівник центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко каже, телеканал "Інтер" "досить довго веде персональну боротьбу з Юлією Тимошенко. Можна навіть говорити про особисте протистояння Дмитра Фірташа з прем"єр-міністром. Сьогодні йдеться про загострення політичної війни. Тому цілком природнім є напруження у відносинах "Інтера" з БЮТом".

"Те, що робить "Інтер", може називатися однозначно — інформаційною диверсією проти Української держави. Бо телеканал сповнений ненависті до всього, що пов"язане з урядом незалежної України. Фактично він став рупором антиурядових сил, що несе загрозу національним інтересам України", — зазначала фракція БЮТ і закликала громадян України "не вірити "Інтеру", не вірити Фірташу".

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на "Інтері" нагадує часи до 2004 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути