четвер, 02 липня 2009 18:23

"Двох рівноцінних складів у команді бути не може"

Автор: фото: УНІАН
  Сергій Кравченко у середу забив два голи у товариській зустрічі з австрійським клубом ”Аксамс-Гетценс”. ”Динамо” перемогло — 9:0
Сергій Кравченко у середу забив два голи у товариській зустрічі з австрійським клубом ”Аксамс-Гетценс”. ”Динамо” перемогло — 9:0

Перехід минулої зими із полтавської "Ворскли" до київського "Динамо" півзахисника Сергія Кравченка, 26 років, викликав невдоволення головного тренера збірної України Олексія Михайличенка.

Без місця в основному складі "Динамо" важко розраховувати на увагу тренерів збірної, тож головна команда країни залишилася без талановитого виконавця. Чи надовго, буде видно найближчими місяцями. Кореспондент "ГПУ" поговорив із Кравченком в Австрії під час тренувального збору "Динамо".

За тренерства Сьоміна вам не вдалося потрапити до основного складу. Чому?

— Не можу сказати, що недопрацював на тренуваннях. Робив усе, чого вимагав Сьомін. На зимових тренувальних зборах усі матчі відіграв у стартовому складі, згодом вийшов у двох іграх проти "Валенсії" в Кубку УЄФА. Не можу сказати, що провів їх невдало. Адже "Динамо" пройшло іспанців. А після цього перестав потрапляти до основи. Та я не зациклююся на цьому. Головне завдання нині — завоювати місце в стартовому складі. Тепер із новим тренером маю нові надії.

На Юрія Павловича не ображаєтеся?

— Навпаки, при ньому "Динамо" повернулося на високий рівень. Вийшло до півфіналу Кубка УЄФА, із величезним відривом перемогло в чемпіонаті. Маємо лише дякувати Сьоміну за професійну роботу, новий досвід. Справді, в нього було 12-13 футболістів, яким він цілковито довіряв. Але це вибір тренера, стиль роботи. Має на це повне право.

Із "Валенсією" я відіграв непогано

У Газзаєва інший підхід?

— Побачимо, проте два рівноцінних склади, як дехто каже, у команді бути не може. Є кістяк із 16-17 футболістів, на яких тренер найбільше розраховує. Нині моє завдання — потрапити до таких.

Чим займаєтеся у вільний від тренувань час?

— Зараз стільки доводиться працювати, що у вільну годину хочеться лише відпочити. На щастя, в нашому готелі є чудовий відновлювальний центр. Іноді ходжу на тренажери або в зал аеробіки. Залюбки плаваю в басейні, відвідую сауну. Після вечері залишається час поговорити по телефону. Дехто з хлопців віддає перевагу комп"ютерним іграм. Читати я не дуже люблю, хоча іноді можу погортати журнал. Набагато цікавіше поблукати Інтернетом.

Де подорожували під час відпустки?

— Спочатку поїхали з дружиною до Греції, звідти завітали на кілька днів до італійського Неаполя, до друзів дитинства (Кравченко змалку жив у італійській сім"ї. — "ГПУ"). Останнім місцем подорожі став Рим. На жаль, щоб обдивитися добре столицю Італії, треба значно більше часу, ніж ми мали. Тож є бажання наступного року повернутися до Вічного міста.

Зараз ви читаєте новину «"Двох рівноцінних складів у команді бути не може"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути