середа, 01 липня 2009 17:19

Поки Суркіс говорить, Газзаєв робить

Ігор Суркіс укотре пропіарився. Заявив не тільки про бажання повернути до "Динамо" Андрія Шевченка, а й про те, що форварду зробили офіційну пропозицію. Щоправда, без конкретики. Але які фінансові умови може запропонувати президент столичного "Динамо"?

Шевченко отримував у "Челсі" 9 млн євро на рік. Торік його віддали в оренду "Мілану", й зарплата українця зменшилася до 6,5 млн. Нині Андрія хочуть бачити в Катарі й готові платити йому 6,1 млн на рік. Суркіс неодноразово заявляв, що фінансовий бік питання — не проблема. Проте чи зможе він позмагатися з арабськими цифрами?

Припустімо, зможе. Але тоді доведеться збільшувати зарплату всім гравцям "Динамо". Два роки тому так учинив "Мілан" — після перемоги в Лізі чемпіонів підвищив оклад не тільки лідерові команди Кака, а і його партнерам. Це призвело до нинішніх фінансових проблем, продажу бразильця і намагання працевлаштувати в нових клубах інших високооплачуваних футболістів.

Суркіс іншим зарплату може й не піднімати. Але як відреагують на це динамівці-легіонери, які до Андрія не відчувають такої поваги, як молоді українські гравці? Супербрендом, на відміну від Кріштіану Роналду, Шева також уже не є: найкращі роки у футболі для капітана збірної України в минулому.

Шеву хочуть бачити в Катарі й готові платити йому 6,1 мільйона євро на рік

Він спокійно може їхати до Катару. Навіть не граючи за "Челсі" та "Мілан", Андрій залишився лідером збірної, забиваючи вирішальні голи. Тож за своє місце у її складі може бути спокійний. Нинішній головний тренер бразильців Дунга свого часу грав у Японії, але місце в основі національної команди не втратив.

Крім того, за Шевченка серйозно бореться "Рома". Настільки, що взяла на роботу Сільвано Котті — особистого масажиста Андрія. І навіть якщо серб Вучинич залишиться в Римі й не переїде до "МЮ", наставник "Роми" Спалетті не відмовиться від давно симпатичного йому Шеви.

Усе це розуміє наставник "Динамо" Валерій Газзаєв. На відміну від Суркіса, він чітко дає зрозуміти: Шевченко динамівцем не стане. Тим більше, у чемпіона України немає особливих проблем із форвардами — Мілевський, Бангура, Гільєрме, Кравець, Ярмоленко — і тренеру треба думати про посилення інших позицій. Тому поки Суркіс обіцяє, Газзаєв робить.

Зараз ви читаєте новину «Поки Суркіс говорить, Газзаєв робить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути