вівторок, 30 червня 2009 18:18

"Батько розповідав про жорсткість Газзаєва"

Автор: фото з сайту www.live-football.ru
  Роман Єрьоменко минулий сезон грав у ”Динамо” на правах оренди
Роман Єрьоменко минулий сезон грав у ”Динамо” на правах оренди

Півзахисник "Динамо" Роман Єрьоменко, 22 роки, — єдиний представник Фінляндії у чемпіонаті України. Роман спочатку рік грав на правах оренди за столичний клуб, після чого підписав п"ятирічний контракт. Футболіст із командою готується до сезону в Австрії. Ми зустрілися у холі тирольського готелю "Інтеральпен", де базуються динамівці.

Як оціните рік у "Динамо"?

— Відкрив для себе багато нового. Принаймні, переїхавши із Росії до Фінляндії у 2 роки, я знову опинився у слов"янському суспільстві. Це переважно відчувалося у побуті. У футболі жодних незручностей не виникало, адже клуб "Динамо" побудований за європейською моделлю. Надзвичайно задоволений першою золотою нагородою у професійному футболі. Стати чемпіоном України — це серйозно.

За кілька днів після підписання вами повноцінного контракту з "Динамо" пішов Юрій Сьомін. Жалкували із цього приводу?

— Завжди неприємно прощатися із тренером, з яким досяг найбільших успіхів у футболі. Але образи на Сьоміна ні в кого не залишилося.

Чому в травні команда програла вирішальні матчі донецькому "Шахтареві"?

— Не вистачило свіжості, далася взнаки втома. В Австрії головну увагу тренери приділяють фізичній підготовці. Це найскладніший етап зборів.

Ваш батько, відомий у минулому футболіст Олексій Єрьоменко, знайомий із Газзаєвим. Якої він про нього думки?

— Наскільки я знаю, вони грали один проти одного. Батько розповідав, що це жорсткий тренер, який любить дисципліну.

 

Останній матч минулого сезону ви провели у складі збірної, програвши Росії 0:3. Рахунок не зіпсував настрою у відпустці?

— Чесно кажучи, шансів у нас не було, Росія сильніша. На жаль, тепер Фінляндія майже втратила шанси потрапити на Кубок світу. Відпустку провів удома, у Фінляндії. Перший тиждень — у батьків, в містечку Віітасаарі, це в самому центрі країни. Згодом гостював у своєї дівчини Маріки в Хельсінкі. Там  безліч цікавих закладів, де можна провести вільний час. Сумувати було ніколи.

"Динамо" придбало захисника

У понеділок до табору динамівців у Австрії приєднався новачок — бразилець 22-річний Леандро Алмейда. Він діє на позиції центрального захисника. Куплений у бразильського "Атлетіко Мінейро", де провів 101 матч і забив 14 голів. Був капітаном і штатним пенальтистом команди. Із "Динамо" підписав контракт на п"ять років.

За словами Ігоря Суркіса, за Алмейду заплатили 4,5 млн. євро. Дорожче київському клубу обійшлися чотири легіонери — форварди Гільєрме (15 млн.) та Бангура (7 млн.),  захисник Діакате (6,5 млн.) та півзахисник Вукоєвіч (6 млн.)

Зараз ви читаєте новину «"Батько розповідав про жорсткість Газзаєва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути