четвер, 18 червня 2009 19:00

Під Жмеринкою знайшли сліди НЛО

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  82-річна Гелена Ганзюк із селища Браїлів Жмеринського району Вінниччини вночі бачила яскраві спалахи. Наступного ранку сусіди виявили дивні сліди на городах
82-річна Гелена Ганзюк із селища Браїлів Жмеринського району Вінниччини вночі бачила яскраві спалахи. Наступного ранку сусіди виявили дивні сліди на городах

На паркані біля городу жительки селища Браїлів Жмеринського району Вінниччини 24-річної Олени Петровської висить картонка від ящика з написом: "Да, тут було ЕНЕЛО. Вхід 50 грн".

— Та мені всі город затоптали, — соромиться вивіски Олена і зриває її. — За день сорок душ потопталося. Я кажу, щоб сапи брали і за кожен огляд рядок просапували. Або хай гроші платять.

У селищі Браїлів на восьми городах площею понад гектар люди побачили дивні сліди. Вони нагадували велосипедні, 4–5 см завширшки, тягнулися через усі городи, перетиналися, утворюючи візерунок із трикутників. Слід проходив через рослини, але не приминав їх. Навколо посаджень земля була утрамбована. Металеву загорожу слід теж наче перескакував.

— Коли я побачила ці сліди, подумала, що хтось на велосипеді по городах гасав, — говорить Олена. — Але ні протекторів від шин не видно, ні роздвоєння колеса немає. На велосипеді ж не проїдеш, щоб колесо в колесо попадало. Та і не міг велосипед на один сантиметр у пухкий ґрунт врізатися. І рослини неприм"яті. Ми вирішили, що то могло бути НЛО, бо це після дня Києва сталося. Ми сміялися, що друзі Черновецького (мер Києва. — "ГПУ") так добре погуляли, що потім по околицях розлетілися на тарілках досвятковувати.

Наступного дня селяни звернулися до управління надзвичайних ситуацій та санстанції.

Металеву загорожу слід наче перескакував

— Я подзвонила в район, бо боялася на город виходити, — пояснює 56-річна Надія Ганзюк. — Коли сліди на моїй грядці з морквою появилися, я ту ділянку просапала. Не встигла до кінця рядочка дійти, як все перед очима попливло. Ледь додому добралася. Потім цілий день рвало, нудило, голова боліла. Медсестра прийшла, поміряла тиск. Був 150 на 90. Для мене це несильно завищений, від такого нудити не мало б.

Того ж дня погано стало сину Олени Петровської, 4-річному Олександрові.

— Із самого ранку був якийсь збуджений, — згадує жінка. — Носився, стрибав, як ніколи. А потім йому погано стало. Почав рвати. Я подумала, з"їв щось. А як Надія Василівна злягла, то ми вже пов"язали ці два случая. І визвали спеціалістів. Поки емчеесники не приїхали, я на город боялася зайти. А Надія Василівна і досі сама на свої грядки не ходить.

Районне управління МНС, а потім санстанція заміряли радіоактивний фон біля слідів.

— Ніяких перевищень не зафіксовано, — каже начальник Жмеринського районного управління МНС Петро Павлов. — Біля слідів радіаційний фон був 11–12 мікрорентген на годину, а на вулиці — 14–15. Пояснити, звідки взялися вони, не можу.

Люди впевнені, що сліди залишило НЛО. Дві жінки напередодні вночі бачили світло.

— Серед ночі я прокинулася через яскравий спалах. Засвітилося на кілька секунд і згасло, — розповідає Надія Ганзюк. — Таке яскраве і біле світло, що подумала: електрики знову 380 вольт подали. У нас було, коли після відключення високу напругу дали і прибори погоріли. Спросоння встала повиключати світло. Вже темно було. Намацала вимикач. А він виключений. Подумала, що приснилося і знову заснула. А на ранок сліди на грядці побачила.

Її сусідка, 82-річна Гелена Ганзюк, яку називають бабою Люсею, теж бачила яскраві спалахи.

— Я сплю головою до вікна, — спирається на палку Гелена Трофимівна. — Серед ночі чую, ніби стріляють: бух-бух! І мигає жовтим. Постріляло трохи, а тоді як з автомата затараторить. І розовим бистро блимає. Я сама живу, мені страшно було виходити. А тоді стрілять перестало, я й заснула. Ранком Олена прийшла, сказала, що по городах сліди появилися.

Олена Петровська переконана, що сліди утворюють якийсь знак.

— Ми не бачили, де закінчуються ті сліди, — каже вона. — Не ходили, бо не надали цьому значення. От якби зверху подивитися на наші городи.

Зараз ви читаєте новину «Під Жмеринкою знайшли сліди НЛО ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути