пʼятниця, 12 червня 2009 11:49

Депутати зірвали спільні навчання НАТО та України "Сі Бриз - 2009"

Депутати зірвали спільні навчання НАТО та України "Сі Бриз - 2009"

Сухопутна фаза міжнародних навчань "Сі Бриз-2009" зірвана.

Про це в кулуарах Верховної Ради заявив журналістам заступник голови Секретаріату президента, постійний представник Президента в парламенті Ігор Попов, коментуючи відхилення Верховною Радою законопроекту про участь міжнародних військових підрозділів у навчаннях на території України.

Він відзначив, що в даному законопроекті мова йшла не тільки про міжнародні навчання України і НАТО, але і, зокрема, про військові навчання з Росією.

"Дуже образливо, що тепер сухопутна фаза "Сі Бризу" вже зірвана, а якщо депутати не повернуться до літніх канікул до цього питання, то буде зірвана ще й морська частина. Українська армія залишилася фактично без спільних навчань, що негативно вплине на імідж України в світі", - сказав Попов.

Сі Бриз мають пройти влітку 2009 року в територіальних водах і на військових полігонах України. Метою навчань є відпрацювання за стандартами НАТО дій багатонаціональних сил під час планування і проведення миротворчої (антитерористичної) операції.

Раніше кримські парламентарі просили народних депутатів розглянути питання про неприпустимість проведення навчань Сі Бриз-2009 в автономії.

РБК-Україна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Депутати зірвали спільні навчання НАТО та України "Сі Бриз - 2009"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути