понеділок, 25 травня 2009 13:42

Алкоголізм - найпопулярніша тема для сповіді

Алкоголізм - найпопулярніша тема для сповіді
У Російській православній церкві стурбовані проблемою пияцтва в країні і закликають покласти край повсюдній і цілодобовій торгівлі алкоголем.

"Будь-який священик вам скаже: мало не кожна третя людина, яка приходить на сповідь, розповідає про цю проблему, про те, що немає сил терпіти чоловіка-п"яницю, сина, який б"є матір або дружину, втрачає роботу, сенс життя, опускається", - сказав глава синодного Відділу зі взаємодії Церкви та громадськості протоієрей ВсеволодЧаплін в понеділок на прес-конференції в Москві.

За його словами, "з цими проблемами приходять сьогодні до священика частіше, ніж з якими-небудь ще проблемами", тому, як відзначив він, Церква говорить про небезпеку пияцтва в проповідях, на сповіді. Отець Всеволод повідомив також, що священики відвідують сім"ї, де є алкоголіки, і намагаються якось їх присоромити.

"Потрібно, щоб Росія не вибивалася від більшості країн, в яких торгівля алкоголем є не цілодобовою і не повсюдною. Ніде цього в світі немає - там, де піклується уряд і сам народ про себе, про своє майбутнє, про майбутнє країни", - підкреслив священик.

Він вказав на те, що в більшості країн, "стабільних і які мають сталу політичну систему, немає цих рундуків на кожному розі, які торгують горілкою о другій-третій години ночі".

"Сьогодні з"являється обґрунтоване відчуття того, що суспільство готове до того, щоб цю проблему вирішувати - дуже всі втомилися від розгулу алкогольної стихії, пияцтва, споювання людей", - сказав отець Всеволод.

Він додав: "Сила, з якою ми зіштовхуємося, - це добре організована, небезпечна сила. Але я упевнений, що ми переможемо. Перемогли рекламу пива вдень, орієнтовану на молодь, рекламу горілки на телебаченні, майже перемогли вже гральний бізнес".

Він додав, що сьогодні і суспільство, і багато представників влади говорять про те, що алкогольна загроза - це загроза, яка може погубити Росію в майбутньому.

У свою чергу, інший учасник прес-конференції, співголова церковно-громадської ради з боротьби з алкогольною загрозою архімандрит Тихон (Шевкунов) повідомив, що з 1 червня по багатьом центральним і регіональним телеканалам транслюватимуться ролики, що говорять про шкоду алкоголізму. За його словами, зараз вже знято також чотири фільми на цю тему, з яких два вже показано. Передбачається також зняти ще 10 фільмів на цю тему.

Отець Тихон, наводячи думку фахівців, заявив, що в результаті інформаційних заходів в цій сфері "за два роки можна розраховувати на пониження рівня алкоголізму в країні на 20-30%", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Алкоголізм - найпопулярніша тема для сповіді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути