понеділок, 18 травня 2009 17:31

Ґільєрме забив три голи в першому повноцінному матчі за "Динамо"

Після матчів 28-го туру вітчизняного футбольного чемпіонату визначилися команди, які представлятимуть Україну в Лізі чемпіонів 2009/10. Київське "Динамо" — як чемпіон країни — потрапить одразу до групового турніру.

"Шахтар", який забезпечив собі друге місце, стартує в другому кваліфікаційному раунді. Ще три команди зіграють у Лізі Європи — наступниці Кубка УЄФА. Харківський "Металіст", як бронзовий призер першості, та полтавська "Ворскла" — фіналіст Кубка — точно гратимуть у єврокубках. За останню вакансію до Ліги Європи ведуть боротьбу донецький "Металург" і дніпропетровський "Дніпро". "Металург" випереджає суперника на три очки і має більшу загальну кількість перемог — основний критерій для визначення кращого у випадку рівної кількості очок. Тобто щоб забезпечити собі перепустку до євроарени, донецькому "Металургу" достатньо виграти один із двох залишкових матчів.

Прем"єр-лігу точно залишить "Харків". Інші претенденти — "Львів" та "Іллічівець". У галичан шанси на збереження прописки серед еліти кращі: по-перше, "Львів" випереджає суперника на три очки, по-друге, за однакової кількості перемог має кращу різницю забитих і пропущених м"ячів. Щоправда, календар матчів "Львова" нелегкий — команда в суботу прийме чемпіона, київське "Динамо", а 26 травня гратиме "дербі" проти "Карпат".

"Карпати" з "Динамо" минулої суботи зустрілися у Львові. Чемпіон переміг упевнено — 4:1. Три голи забив бразильський форвард гостей ґільєрме, 20 років. Це був перший його матч за основну динамівську команду, який він провів у стартовому складі.

— Ну, молодець Ґільєрме, я нічого і не кажу, — коментує "ГПУ" колишній форвард "Динамо" Віктор Леоненко, 39 років. — Але думаю, що "Карпатам" — не конкретно в суботу, а взагалі — у нічого не значущому матчі міг забити будь-хто — Мілевський, Алієв, Зозуля. Так що я не поспішав би зараз говорити, що ґільєрме стане лідером "Динамо". Тим більше, він форвард, який любить діяти з глибини поля, а на цій позиції в "Динамо" нині немає рівних Мілевському.

"Карпатам" міг забити будь-хто — Мілевський, Алієв, Зозуля

"Динамо" купило ґільєрме взимку в бразильського "Крузейро". Кияни заплатили за футболіста $7 млн і віддали іншого нападаючого Клебера, трансферну вартість якого оцінюють у $8 млн. На ґільєрме також претендувала іспанська "Сарагоса", але відмовилася від трансферу і через високу вартість форварда, і через його проблеми зі здоров"ям. Бразилець прибув до Києва з 12-сантиметровим розривом м"яза. Тому він набирав форму і не виходив на поле в матчах єврокубків, зокрема проти "Шахтаря". Головний тренер киян Юрій Сьомін каже, що невідомо, як би там футболіст себе проявив, тому про рішення притримати ґільєрме він не жалкує.

— ґільєрме, судячи з матчу у Львові, непогано володіє обома ногами, може пробити і правою, і лівою, — каже колишній тренер збірної України і "Динамо" Леонід Буряк, 55 років. — Як гра головою? Особливого нічого не помітив, але зауважте, що в нього зріст маленький. Швидкість теж не захмарна, але завдяки техніці він виграє в суперника метри і проходить уперед. Уміло підігрує партнерам.



Футбол. Чемпіонат України. Прем"єр-ліга. Результати матчів 28 туру

"Карпати" (Львів) — "Динамо" (Київ) — 1:4

"Зоря" (Луганськ) — "Шахтар" (Донецьк) — 0:3

ФК "Харків" (Харків) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 1:2

"Таврія" (Сімферополь) — ФК "Львів" (Львів) — 2:2

"Металург" (Донецьк) — "Ворскла" (Полтава) — 2:1

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 0:1

"Чорноморець" (Одеса) — "Металіст" (Харків) — 1:0

"Арсенал" (Київ) — "Металург" (Запоріжжя) — 2:0


29-й тур


23 травня (субота)


16.00 ФК "Львів" — "Динамо" (УТ-1)

16.00 "Шахтар" — "Таврія" (ТРК "Футбол")

16.00 "Металург" З — "Металург" Д ("Мегаспорт")

16.00 "Дніпро" — ФК "Харків" (ТЕТ)

16.00 "Металіст" — "Кривбас"

16.00 "Ворскла" — "Чорноморець"

16.00 "Арсенал" — "Карпати"

16.00 "Іллічівець" — "Зоря"

Зараз ви читаєте новину «Ґільєрме забив три голи в першому повноцінному матчі за "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути