четвер, 14 травня 2009 18:36

Даріо Срна став справжнім лідером "Шахтаря"

Тиждень тому дві українські команди — донецький "Шахтар" та київське "Динамо" — визначили фіналіста Кубка УЄФА. В очному півфінальному протистоянні лідерів українського футболу сильнішим був "Шахтар". Після нічиї у Києві 1:1 донеччани змогли здолати суперника вдома 2:1 і найближчої середи, 20 травня, зустрінуться у фінальному матчі турніру з німецьким "Вердером".

Підсумки євродуелі "Шахтар" — "Динамо" за п"ятибальною шкалою оцінюємо разом із заслуженим тренером України Олександром Іщенком, 55 років.


Техніка

"Шахтар" — 5, "Динамо" — 4

Очевидно, що в команді "гірників" індивідуально сильніші футболісти. Вони краще працюють із м"ячем на швидкості, вміють вирішити самі долю епізоду, несподівано змінити напрямок розвитку атаки. Гравці "Динамо" достатньо технічні самі по собі, але в жорстких протиборствах киянам забракло рівня технічної оснащеності.

Тактика

"Шахтар" — 4, "Динамо" — 2,5

Очевидних тактичних прорахунків "гірники" не припустилися. Тільки в першому таймі київського матчу та після пропущеного гола в Донецьку трохи відійшли від своєї лінії — планомірно тиснути на ворота суперника. "Динамо" помилялося: коли тренери замінили Бангура після першого тайму в Києві, команда почала грати з одним форвардом і не втримала переваги. А особистий тактичний прорахунок Ель Каддурі в Донецьку подарував "Шахтарю" путівку до фінального матчу.


Фізична готовність

"Шахтар" — 4,5, "Динамо" — 2

Цей компонент оцінюють за тим, як команда проводить кінцівку зустрічі. "Шахтар" потужно виглядав і в гостях, і вдома. "Динамо" ж "підсідало". Надто помітно це було в Києві. Не побачив я і київського пресингу. Зрозуміло, це можна пояснити кадровим потенціалом команд. Наставник "Шахтаря" має вибір виконавців, а динамівському дали три сосни і сказали створити скрипку Страдіварі. А так не буває.

Динамівському тренеру дали три сосни і сказали створити скрипку Страдіварі

Фарт

"Шахтар" — 4,5, "Динамо" — 4,5

"Шахтареві" пощастило у виїзному матчі, коли не забивали Вукоєвич та Алієв. Але до "Динамо" фортуна повернулася в Донецьку — ще до вирішального гола Ілсіньйо кияни могли пропустити м"яч через нервові дії голкіпера Богуша.


Суддівство

"Шахтар" — 4, "Динамо" — 4

Результативних помилок не помітив. Дискваліфікація Кучера на донецький поєдинок, як і Гюбшмана на стамбульський фінал виправдана.  Алієв та Вукоєвич у Донецьку отримали справедливі попередження, через які вони пропустили б фінал, якби туди потрапили кияни.


Особистості

"Шахтар" — Срна, "Динамо" — Мілевський

Лідер "Шахтаря" не Фернандіньйо чи Жадсон, а Срна, який постійно заводив колектив. У "Динамо" вирізнявся Мілевський, але нормальної підтримки в атаці він не мав.

Зараз ви читаєте новину «Даріо Срна став справжнім лідером "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути