вівторок, 07 квітня 2009 08:36

Сорос впевнений, що Україну чекає дефолт

Сорос впевнений, що Україну чекає дефолт

Економіка України знаходиться у дуже скрутному становищі, і не можна виключати можливість того, що незабаром відбудеться її дефолт.

Про це заявив відомий американський фінансист Джордж Сорос.

Фінансист підкреслив, що серйозні проблеми також є у економік Латвії, Литви та Естонії.

Разом з тим, відновлення американської економіки навряд чи почнеться раніше третього чи четвертого кварталу 2009 року, зазначив фінансист.

На думку Сороса, рекапіталізація американських банків стала проводитися неправильно, і багато в чому була схожа на підхід адміністрації екс-президента Джорджа Буша.

Економіка України знаходиться у дуже скрутному становищі

При цьому закачування грошей у банківську систему не приносить успіху, оскільки отримані кошти не використовуються для подальшого кредитування.

Також, на думку Сороса, американський долар, що зазнає зараз серйозного тиску, може в кінцевому рахунку втратити свій статус світової резервної валюти.

Фінансист припустив, що в майбутньому цю роль зможуть грати розрахункові грошові одиниці Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"У довгостроковій перспективі перехід на світову розрахункову одиницю, відмінну від долара, може піти нам на користь", - сказав Сорос.

За словами фінансиста, система, що дозволяє США витрачати більше, ніж заробляти, повинна бути реформована.

"Близький її кінець, і не можна допустити її рецидиву. Необхідні зміни", - зазначив фінансист.

Сорос також зазначив, що терміни відновлення світової економіки залежатимуть від глибини нинішньої кризи, проте, можливо, відновлення почнеться вже в 2010 році.

Нагадаємо, вчора, 6 квітня, під час свого виступу у Верховній Радлі Україні президент Європейського парламенту Ганс-Ґерт Пьоттерін заявив, що Європейський Союз стурбований поглибленням економічного спаду в Україні. За його словами, негативні процеси в економіці України підсилюються політичною кризою.

"Саме в Україні в останні роки, в останні місяці, тижні й навіть дні ми бачимо дуже складну комбінацію економічних проблем, а також політичної кризи й енергетичної безпеки", - сказав Пьоттерінг.

Він наголосив, що Кабінет Міністрів, розраховуючи на кредит Міжнародного валютного фонду для стабілізації економічної ситуації, повинен отримати підтримку українських політичних лідерів.

Президент Європарламенту наголосив на необхідності зменшення дефіциту державного бюджету України, проведення реструктуризації її банківської системи й поновлення довіри громадян до фінансової системи.

Раніше повідомлялося, що європейські газети попереджають про наближення України до економічної прірви і дивуються з того, що державні політики думають у цей час кожен про свої вузькі політичні інтереси: як утриматися біля керма державного корабля, який стрімко тоне.

За матеріалами Reuters, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сорос впевнений, що Україну чекає дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути