вівторок, 24 березня 2009 17:20

Побили інспектора Державтоінспекції

Автор: фото надане ВЗГ УДАІ у Миколаївській області
  Євген Цушко у хірургічному відділенні Первомайської міської лікарні на Миколаївщині. Чоловік лікує струс мозку, закриту черепно-мозкову травму та рани на голові
Євген Цушко у хірургічному відділенні Первомайської міської лікарні на Миколаївщині. Чоловік лікує струс мозку, закриту черепно-мозкову травму та рани на голові

Після вранішньої рознарядки 14 березня працівники Державної автомобільної інспекції міста Первомайськ Миколаївської області виїхали на чергування. 25-річний сержант Євген Цушко — на трасу Ульянівка—Миколаїв.

— Наша рота обслуговує цю дорогу, — каже Євген. — Я стояв за Первомайськом. Ніс службу за допомогою пристрою "Візир", яким фіксіруються перевищення швидкості руху. Єсть таке скрите несення служби: у гражданській формі одєжди і на гражданському автомобілі. Я сидів у машині, вона стояла на обочині.

На ділянці, де чергував Цушко, максимально допустима швидкість — 110 км/год. Приблизно о 15.00 до Миколаєва з боку траси Київ—Одеса їхав мікроавтобус "Мерседес-Віто" з кримськими номерами. Швидкості не перевищував.

— Я на нього уваги не звертав, — зізнається Євген. — Той "мерс" проїхав повз мою машину, потім розвернувся. Подивився, хто там сидить. Ще раз розвернувся в бік Первомайська і зупинився біля моєї машини. Водій підійшов до мене, постукав. Я відкрив. А той зразу: "Що ти знімаєш? Хто ти такий?" Я представився співробітником ДАІ. А він: "Покажи, що на мене назнімав?" Закрийте, кажу, товариш водітєль, двері, бо це частна собствєность. Що ви вриваєтеся?

Чоловік хотів вихопити з рук Цушка "Візир". Схопив інспектора за руку. На допомогу водієві підійшов пасажир "мерседеса".

— "Візир" я положив на заднє сідєніє, — веде далі Цушко. — Зробив, щоб не було конфліктних ситуацій, бо таке часто буває. Людям же не нравиться, що їх знімають.

Водії майже всігда не погоджуються зі штрафом

Чоловіки витягли Цушка на вулицю, вихопили камеру, ударили гумовим кийком, який лежав на сидінні.

— Затягнули в кювет, — згадує Євген. — Я питався забрати дубінку. Витягли з моєї машини мобільний телефон, ключі, дубінку і поїхали. Я стікав кров"ю. Лежав із розбитою головою. Добре, що в кишені була ще одна мобілка. Визвав сотрудніка, він викликав "скору", відвезли в лікарню. Досі оце лежу тут. Зараз голова болить, запаморочення. Кучу таблеток дають, антибіотики колять. Лікарі казали, що в мене струс мозку, закрита черепно-мозкова травма і рана голови.

Євген Цушко закінчив училище в Первомайську. У Державтоінспекції працює з 2006 року. Неодружений, мешкає з батьками.

— Я не веду записів, скільки нових штрафів виписав, — зітхає чоловік. — Більше сотні — це точно. Виписував штрафи від кількох сотень до кількох тисяч гривень. Водії майже всігда не погоджуються зі штрафом, ведуть себе агресивно. Не каждий же захоче платити такі великі гроші. Але не було випадків, щоб нас били.

Співробітники Державтоінспекції затримали чоловіків, які побили Цушка.

— Відвезли їх у Первомайський райвідділ міліції, — каже Ольга Новохатська з управління ДАІ Миколаївської області. — Це 48-, 44- та 42-річний чоловіки. Третій сидів у салоні "мерседеса". У їх машині знайшли закривавлену палицю, мобільний телефон і відеокамеру. Але прокуратура Первомайська їх відпустила. У їх діях не побачили складу злочину.

Деталі пригоди з"ясовує робоча група з обласної міліції.

Зараз ви читаєте новину «Побили інспектора Державтоінспекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути