четвер, 19 березня 2009 13:08

Ющенко порадив Баррозу не лізти у його стосунки з Тимошенко (ФОТО)

Автор: Фото: Прес-служба Президента
  Віктор Ющенко і Жозе Мануель Баррозу під час прес-конференції у Брюсселі. 19 березня 2009 р.
Віктор Ющенко і Жозе Мануель Баррозу під час прес-конференції у Брюсселі. 19 березня 2009 р.
Президент України Віктор Ющенко підкреслює, що питання його взаємин з прем"єр-міністром України Юлією Тимошенко має вирішуватись в Україні, а не в Брюсселі.

Про це він сказав у Брюсселі під час підходу до української преси, коментуючи вчорашній заклик Президента Єврокомісії Жозе-Мануеля Баррозу щодо необхідності примирення українських перших осіб.


"Відповідь на питання, як можна сьогодні консолідувати українську еліту і політичну владу, в Україні знаходиться, вибачте, не в Брюсселі – це українське домашнє завдання", - сказав Ющенко.

При цьому він в чергове наголосив, що об"єднати владу в нашій державі може спільна мета. В даному випадку це може бути напрацювання єдиного національного плану з виведення країни з кризи. Президент наголосив на особливій важливості того, що сьогодні влада має спільно працювати над антикризовим пакетом.

Водночас Ющенко зауважив, що сьогодні не можна говорити, що між ним і прем"єр-міністром існує конфлікт на особистому рівні.

Я б не хотів, щоб десь у Європі давали поради, що робити

"Я би не хотів, щоб відносини Президента і прем"єра малювалися у таких фарбах – що це люди, які конфліктують, що це люди, які не здатні зреалізувати ті чи інші плани. Це не так. І я б не хотів, щоб десь у Європі давали поради, що робити, це принизливо. Крім української сторони, ці питання ніхто не вирішить", - сказав Ющенко.

Він зауважив, що необхідно розуміти, чому виникають подібні конфлікти. І, на його думку, основна причина полягає у змінах до Конституції, внесених в 2004 році.

Президент зазначив, що тоді до Основного Закону були закладені такі дисбаланси і протиріччя між гілками влади, що зараз дуже важко співпрацювати.

Ющенко висловив переконання, що без проведення конституційної реформи українській владі не вдасться уникати протиріч.

18-19 березня Ющенко перебуває з робочим візитом в Брюсселі. Сьогодні туди прибула з візитом і прем"єр-міністр України Тимошенко. Вони планують взяти участь в саміті Європейської народної партії.

Україна хоче говорити з ЄС про нові обсяги транспортування газу.

Нагадаємо, що президент Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу закликає Ющенка та Тимошенко до єдності. Про це він повідомив після зустрічі із українським президентом в Брюсселі.

За словами Жозе Мануеля Баррозу, конференція з модернізації української газотранспортної системи, що відбудеться 23 березня у Брюсселі, надасть Україні унікальну можливість для відновлення довіри до українського енергетичного сектору. "Присутність на цій конференції обох — президента Ющенка та прем`єр-міністра Тимошенко - засвідчить бажання забезпечити надійний транзит до країн Євросоюзу",- сказав Баррозу.

Окрім цього, президент Єврокомісії закликав українське керівництво виконати рекомендації МВФ для виходу з кризи. За словами ж Віктора Ющенка, першим кроком має бути ухвалення реалістичного бюджету.

"В цілому Україна має план, як зреагувати на всі виклики, породжені міжнародною кризою",-сказав український президент і пообіцяв, що вже цього тижня парламент ухвалить необхідні документи.

За матеріалами: УНІАН, Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко порадив Баррозу не лізти у його стосунки з Тимошенко (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути