середа, 30 квітня 2008 17:48

Психологи відкрили таємницю щастя

 Психологи відкрили таємницю щастя

Психологи з Технологічного Університету Техаса (Texas Tech University, США) відкрили рецепт того, як стати щасливим. Вони перевірили стару мудрість, згідно з якою "щастя - це не коли маєш все що хочеш, а коли хочеш те, що маєш".

Психологічні експерименти проводилися на студентах. Їм пропонувалося визначити: якими речами вони володіють - серед запропонованих варіантів були автомобіль, аудіосистема, меблі та інші коштовні предмети. Крім цього, студенти описували - як серйозно вони хотіли одержати у своє розпорядження цю річ і які почуття вони відчувають після її отримання.

Висновок психологів не виявився несподіваним: щастя від покупки звичайно є недовгим, людина швидко перестає відчувати насолоду від факту володіння жаданою річчю. Однак тут і було зроблено невелике відкриття. Щоб щастя в житті було більше варто полюбити отриману річ - якщо людина продовжує насолоджуватися її достоїнствами (наприклад, власник автомобіля відчуває насолоду від швидкості їзди або комфорту салону), то рівень щастя не знижується й через тривалий час.

Отже, за версією авторів дослідження, просто намагатися одержати у своє розпорядження який-небудь набір речей - безглуздо. Речі варто поважати, цінувати й любити - саме тоді вони здатні принести щастя.

Дослідження також показало, що менш матеріально забезпечені студенти вважали себе менш щасливими, ніж їх більш "упаковані" однолітки.

Статтю про дослідження опублікує журнал Psychologіcal Scіence.

Зараз ви читаєте новину « Психологи відкрили таємницю щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути