вівторок, 21 листопада 2006 18:07

Книгу про пінгвінів-геїв хочуть заборонити для дітей

Минулого тижня американка Ліллі Дель Пінто з містечка Шілох, що у штаті Іллінойс, почала читати 5-річній доньці історію про двох пінгвінів — Роя та Сіло.

Книжечку з яскравими малюнками дівчинка взяла у шкільній бібліотеці. Коли ж мати зрозуміла, що обоє тварин чоловічої статі і люблять один одного, читати перестала.

Разом із іншими батьками Дель Пінто заявляє, що література про тварин-геїв не повинна бути доступною для дітей. Дорослі вимагають переставити видання з дитячої полиці у відділ наукової літератури про тварин. Їх підтримують деякі вчителі. До протесту приєдналися жителі кількох навколишніх міст.

Книгу "Для танго потрібні троє" написали письменники Пітер Парнелл і Джастін Річардсон. За основу взяли справжню історію про двох пінгвінів-самців із Нью-Йоркського зоопарку. Якось працівники закладу  помітили, що тварини постійно були разом і намагалися висидіти камінь. Тоді їм підклали яйце, покинуте самкою. У результаті на світ з"явився малюк. Його назвали Танго.

Дитинча здорове. Минулого року його "батьки" розійшлися. Один із пінгвінів знайшов собі пару жіночої статі, а другий залишається холостяком.

Зараз ви читаєте новину «Книгу про пінгвінів-геїв хочуть заборонити для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути