Дайош Бандеру на 1000-гривневій купюрі!

Якось проводилось опитування експертів з приводу того, чиє обличчя варто було б розмістити на купюрі номіналом 1000 гривень.

Мій товариш відразу розмріявся: "Хай намалюють Степана Бандеру - гостро, актуально, революційно. А ще можна увіковічити холодноярського отамана Василя Чучупака! І першого отамана УПА Бульбу-Боровця, хоч Бандера з ним не ужився. А ще Романа Шухевича, а ще дисидента котрогось - В'ячеслава Чорновола, наприклад..."

Я його зупинив і спитав: "А тобі не буде прикро за національну економіку? Якщо уведуть купюру номіналом 1000 грн., це означатиме, що гроші у нашій країні знецінюються..."

Ось тоді і народилась у мого друга ідея: випустити нову купюру номіналом 300 грн.

"І хай на ній будуть портрети трьох рядових повстанців: холодноярця, бандерівця і дисидента. Кожний з них уособлюватиме сотню героїв України трьох періодів ХХ століття - таких собі 300 "українських спартанців". Плюс, випуск такої купюри ще не означатиме інфляції", - зрадів мій друг.

"І найголовніше. Уведення в обіг 300 грн. із зображенням борців-націоналістів посприяє їхній популяризації в Україні. Навіть серед комуністів. І тим більше серед олігархів. Ніхто ж не стане таку дорогоцінну "бамажку" рвати і топтати", - резюмував товариш.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі