Пост ще не активовано
Микола Марченко
Вважаю, ніхто не володіє істиною...
20.10.2011
1

Олігархи віддали по 10 мільйонів доларів на благо країни

Можновладці із все більшим завзяттям продукують сентенції типу:у державі криза, потрібно обрізати зарплати, скоротити соціальні виплати, заморозити пенсії.І закликають народ  затягувати пояси.

Ще десять років тому ті, кого звуть електорат, в переважній більшості  з легкістю "схавали б цю лапшу".Та зараз подібне вже не проходить. Люди не сприймають ні цю Верховну Раду, ні цей Кабмін, ні потуги Президента.

Днями спілкувався в сільгосппідприємстві із трактористами. Люди міркують мудро. Кажуть, от врізають зарплати, аргументують, що криза. Якщо нам урізають, значить комусь добавляють. Ціни на продукти харчування, ліки, комунпослуги, газ не падають же, а з кожним днем ростуть як на дріжджах? І міркують: от нещодавно опублікували списки нових мільярдерів. Звідки ж вони в Україні беруться, якщо криза?

Дійсно цікаво, звідки в державі з'являються мільярдери, не кажемо вже про мільйонерів, коли люди все більше  убожіють. То може не з того кінця проводять у нас реформи. Може б наші можновладці, ті, хто себе вважає елітою держави, реформи розпочали із себе.

Скажімо, прийняли Закон, згідно якого , наприклад, 50% доходів (якщо дохід, скажімо, більше 1 млн. грн.) вкладали б у модернізацію промислових, хімічних, нафтодобувних  чи сільськогосподарських потужностей.

"Олігархи віддали по мільйону на благо країни. Серед них більшість із доходами 300– 500 млн. дол.  А ті, в кого доходи складають більше мільярда, на благо держави дали по 10 мільйонів. Народе України, у світі криза, державі потрібні реформи, кров з носа необхідна модернізація. Власть імущі вже пішли на вимушений крок. Свої доходи направили на розвиток держави. Але цього недостатньо. Тому  ваші зарплати будуть урізані на 10 відсотків"

Розумію олігархів. Віддати державі  1 мільйон , коли в кишені ще 299 мільонів  доларів (!!!) набагато важче, ніж  "відірвати" від зарплати у 1000 грн  всього навсього 100 грн.

І все ж думаю, такий підхід до справи в більшості людей викликав би лише повагу і був  сприйнятий якщо не на ура, то з розумінням.

Крапка.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі