Тарас Токар
ініціатор створення (author created) Світової інтернет-спільноти українців "Україна - Ukraine", громадський активіст, блогер.
25.09.2011
3

Чи є реальний вихід з ситуації, в якій опинилася Україна?

Тезісно Україна виглядає наступним чином.

1. Кремль тисне на нинішню владу України задля більшого впливу у регіоні. Влада Віктора Януковича чинить опір намаганням Москви відібрати ГТС і т. і.
2. Лідер опозиції Юлія Тимошенко продовжує перебувати за ґратами. Ряд політиків та аналітиків називають її прокремлівським політиком.
3. Днями Президент Росії Віктор Медведєв оголосив, що наступним Президентом Росії має бути Володимир Путін. Деякі політологи прогнозують посилення тиску на українську владу і, зокрема, на Віктора Януковича.

У нинішніх умовах відпустити Ю.Тимошенко означає послабити владу В.Януковича і автоматично посилити владу Кремля в Україні – її політична сила зможе вести повноцінну передвиборчу опозиційну кампанію, а Москва продовжуватиме вести свій тиск.

Критичної точки громадських протестів в Україні немає. А це означає, що при владі залишатимуться ще всі ті, хто при ній зараз. Країни Євросоюзу не роблять реальної політики по відношенню до України, обмежовуючись поодинокими заявами.

Тож, слід очікувати послабленої влади в Україні і жодної реальної їй альтернативи? То, чи є реальний вихід з ситуації, в якій опинилася Україна? Хто і що може виправити цей стан?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі