Арешт Тимошенко може призвести до "тектонічного зсуву" (короткий прогноз)

Чинна "регіональна" влада вже встигла зрадити багатьом своїм передвиборчим обіцянкам. Щодо покращення життя вже сьогодні, наприклад. А нещодавно влада забула ще й про гасло щодо стабільності у країні. Влада пішла на серйозне загострення, вирішивши арештувати одного з лідерів опозиції Юлію Тимошенко. Саме влада пішла на цей крок, бо зрозуміло, що без вказівок зверху таке рішення суддя б не прийняв.

Згадуючи результати другого туру президентських виборів 2010, бачимо, що за офіційними результатами Янукович переміг з відривом лише у 3,5%. Вже тоді, майже половина виборців його не підтримувала. Минуло більше року. Так звані реформи обернулись для влади провалом, а для людей - розчаруванням. У травні 2011 року рівень повної підтримки Януковича впав до 11%, а рівень повної недовіри підвищився до 48% (дані центру Разумкова).

Арешт Тимошенко лише загострить відносини між суспільством та владою. Звідки ж тепер взятись стабільності? Для влади цей крок може стати початком кінця. Зазвичай у весінньо-літній період рівень політичної активності громадян падає і чекати чогось надзвичайного влітку не варто. Піком активності, є осінь. Цієї осені, дивлячись на арешт Тимошенко, буде гаряче.

Якщо ЮВТ залишатиметься у СІЗО, ескалація напруги може сягнути апогею у жовтні-листопаді. Саме тоді рівень довіри до влади у суспільстві повинен впасти нижче 10%, а це вже критична межа. На вулиці та майдани Києва можуть прибути сотні тисяч людей, з усіх регіонів країни, невдоволені соціальною брехнею та авторитарно-репресивними методами керівництва.

Звичайне невдоволення може перерости у революційні настрої. В центрі української столиці знову постануть наметові містечка, а через певний час може розпочатись "тектонічний зсув".

Опозиційний націонал-патріотичний політикум має взяти активну участь у процесі. Завданням його буде недопущення суто соціального характеру "зсуву", а додання до нього потужної національно-визвольної складової. Потрібно донести до людей, що лише українська національна влада зможе забезпечити необхідний розвиток України та гідний рівень життя усіх її громадян. В іншому випадку мало що зміниться.

Володимир Манько

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі