У країні в серпні планують широкомасштабну провокацію відносно української мови

У соціальних мережах, зокрема в "Вконтакті" майже кожен день з'являються групи на підтримку української мови. Люди самі організують Інтернет спільноти  любителів українського слова, української пісні,  історії, українських фільмів, українських анекдотів. Цікаво те, що їх організаторами часто стають студенти вузів та молодь до 30 років.

І брехня, що у Києві чи Харкові не люблять української мови чи її не поважають. До  того ж прийняття " Закону про мови в Україні"  змусило молодь зайняти більш активну життєву позицію. Напевне ідеологи із Партії регіонів  навіть не сподівалися, що цей закон спрацює як бумеранг проти її ініціаторів.

- Хочу  підняти тему куплених мітингів.  Це вже давно не новина, але зараз я був шокований тим, наскільки просто стало вплинути на вибір і власну думку українця. Нещодавно отримав пропозицію прийняти участь у мітингу на підтримку закону "Про мови в Україні". І мені стало страшно, бо якими слабкими стали українці і якою великою стала влада грошей над нами, якщо вже у виборі між легкими грошима і підтримкою власної мови громадяни обирають гроші, – написав студент Харківського вузу в одній із груп.

- Але звинувачувати їх я не збираюсь. Зараз дійсно такий час,  коли за декілька сотень можна продати будь які принципи. Влада про все потурбувалась,  зробивши гроші дефіцитом і головним важелем впливу. Кидаючи нам крихти зі столу, додаючі пенсіонерам копійки,  повертаючи відібрані ними ж пільги,  вони тримають нас на короткому ланцюгу і створюють ілюзію покращення ситуації.

І хай би воно так і було. Ми вже звикли до такої влади, ми, українці, народ терплячий. Та ось вони пропонують мені 100 грн за те,  щоб я продав мову, бо вони вже не знають,  як ще прогнутись під Росію. А не пішли б вони!

Так, справді,  я не такий вже патріот.  Говорю більшість часу російською, але мені це ніяк не заважає любити українську мову, чисту і красиву.

Виникає враження, що Віктор Федорович Янукович  хоче перевірити, наскільки його влада над нами сильна. І якщо ми не дамо гідного опору через те, що кожен 5-ий або навіть 10-ий погодиться на легкі гроші, вважаючи, що його хата скраю і його голос чи дії все одно нічого не змінять, то після цього можна чекати ще більшого свавілля від влади. Ми покажемо себе слабкими, якщо вже  мову не змогли відстояти...

Чому я вважаю питання набору мітингувальників таким важливим? Бо скоріш за все це робиться для того,  щоб по Зомбо ТВ продемонструвати, що були люди, котрі  підтримують закон. І  тому, хто все це побачить по телебаченню  у відфільтрованому вигляді,  буде здаватись, що ситуація не така вже й погана.
Насамкінець хочу сказати, що мітинги планують затягти,  бо мені пропонували їхати 2 серпня і на один-півтора місяці. А якщо Регіони планують так затягти акцію,  то скоріше за все тільки тому,  що закон приймуть. Сподіваюсь,  я помиляюсь і ми зможемо відстояти мову і Україну.

Тепер я точно приїду,  щоб показати,  що моя хата не скраю, а мова у нас одна.

З вищесказаного можна зробити ще один висновок:  ідеологи впровадження російської мови як другої державної в Україні розробили план широкомасштабної акції для українців, України  та світу на підтримку своїх  антиукраїнських ініціатив.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі