ygermes
09.07.2012

"Тендерний комбінатор" Яценко заспіває комуністичний інтернаціонал?

Нардеп-тушка Антон Яценко непотрібен навіть найближчим соратникам. Принаймні колеги по теперішній і колишній політичній партії не хочуть бачити "великого комбінатора у своєму списку. А депутатська недоторканність Яценку життєво необхідна. Навіть під крилом Петра Симоненка та Олександра Ткаченка. терміново шукає тепленьке місце у списку українських політсил. Мандат "депутату- тушці" потрібен лише для одного – збереження за недоторканністю власної тушки та шкури. Прихистити колишнього партнера по тендерній палаті можуть комуністи.

"Червоний слід" за Яценком тягнеться ще з часів "Тендерної палати". Тоді компанія хитрих депутатів та чиновників присвоювала щомісяця по 700-800 мільйонів гривень за підсумками "правильно" проведених тендерів. Віце-президент палати Антон Яценко чудово порозумівся у питаннях поділу прибутку з головою Наглядової ради Тендерної палати України, народний депутат України від Комуністичної партії України Олександр Ткаченко.

Тривалий час тріумвірат голови підкомітету з тендерів економічного комітету ВР, "БЮТівця"Антона Яценка, його одно партійця, першого заступника голови економічного комітету ВР Сергія Осики та нардепа КПУ, голови економічного комітету ВР Олександра Ткаченка працював як годинник. Як зазначає "Портал громадської журналістики , Ткаченко був почесним президентом та головою наглядової ради ТП, вважається головним зв'язківцем Яценка із компартією, готовою вторгувати будь-яке крісло від свого імені будь-якому пройдисвітові. Що і зроблено з людьми Яценка, які офіційно в низці відомств проходять як представники "квоти КПУ". З тендерної схеми кажуть підхарчовувався навіть "вождь" українських комуністів".

Коли ж у 2008 році Тендерну палату ліквідували тепла дружба Яценка з послідовниками справи Леніна на зникла. Яценко під час зміни правлячої верхівки змінив фракцію з БЮТ на "Партію Регіонів" та надалі проштовхував свої тіньові схеми. Не все ж звичайно йшло добре. Так у сутичці з "Паспортною мафією" творець "тендерної мафії" Антон Яценко мало не "поклав голови". Команду та самого бравого Яценка почали перевіряти друзі керівників ЄДАПСу з СБУ. Тоді вони добряче потрусили та налякали комбінатора.

Тим часом депутатські повноваження Антона Яценка добігають кінця, а разом з ними і захист у вигляді недоторканності та "голосу тушки". Без недоторканності Яценку тепер зовсім не можна. Тут не те що сісти можна, а й голову згубити разом з усім "нажитим непосильним трудом" майном. Все це спонукає "тендерного генія" шукати собі тепленьке місце у списку. Адже про мажоритарну й мови бути не може. За інформацію Ігоря Луценка за місце в списку Партії Регіонів Яценко готовий викласти від 15 до 30 мільйонів доларів. Однак навіть у такому варіанті "біло-блакитні" крутять носом від тендерного мафіозі. Тому Яценку довелось згадати давніх друзів та задуматись про місце в списку ленінської партії.

Хоча і тут, у КПУ, від піонерських намірів Яценка далеко не всі в захваті. Принаймні джерела у партії заявляють, що настільки заплямований махінатор Яценко там гість не надто очікуваний. Чи стане досяжним "ріо-де-жанейро" для Яценка-Бендера стане відомо вже невдовзі. Однак, він за принципом героя фільму "Золоте теля" вже обвішався награбованим добром, золотом і шубами і взяв курс в напрямку партійного кордону. Адже за можливість потрапити до омріяного "ріо-де-жанейро" на Киїських пагорбах доведеться недешево заплатити.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі