Пост ще не активовано

Активісти: Let's open the window to Europe

В п'ятницю, 8 червня, з нагоди відкриття Чемпіонату з футболу Євро-2012 Чорний Комітет спільно з Коаліцією Учасників Помаранчевої Революції провели акцію під час якої символічно порвали "вікно" у Європу.

Не зважаючи на перешкоджання міліції, захід таки відбувся. Декілька активістів натягнули полотно з вирізаним вікном. "Let's open the window to Europe", - закликав напис на полотні. Згодом один з учасників акції символічно розірвав це "вікно".

"Ситуація навколо ігор "Євро-2012" дуже нагадує те, що відбулося з XI Олімпіадою 1936 року в Німеччині. Тоді Сполучені Штати та інші демократичні держави, знехтувавши численними закликами до бойкоту Берлінської Олімпіади, втратили можливість зайняти позицію, яка могла зупинити Гітлера і підтримати опір нацистській тиранії. Сьогодні режим Януковича і Партії Регіонів йде шляхом перетворення України на кримінально-політичну диктатуру. Шляхом фабрикації штучних кримінальних справ усуваються політичні опоненти і громадські активісти, чиниться наруга над правом громадян на проведення мирних зібрань і на свободу слова; прокуратура, суди, міліція замість правоохоронних функцій все більше набувають ознак репресивної машини, яка служить не закону і справедливості, а інтересам правлячих кланів", - каже голова КУПР Сергій Мельниченко.

"Ми закликаємо світове співтовариство добре обміркувати принципи стосунків з правлячим в Україні антинародним і нелегітимним диктаторським режимом і визначитися з його оцінкою. Водночас ми визнаємо значну роль міжнародних спортивних змагань у розвитку взаємин між народами і вважаємо, що бойкоту слід піддавати особисто нелегітимного президента та його оточення, а не самі ігри і український народ", - додають інші активісти ЧорКому та КУПР.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі