Олександр Горобець
Заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України
25.05.2012
12

"П'ята колона" підштовхнула Україну до смертної межі

Учорашня кривава рукопашна в парламенті аж ніяк не випадковість. Без сумніву, "регіоналам" на Банковій було сказано – за будь-яку ціну протягнути через парламент законопроект про мови. Адже, бачите, навіть спікер парламенту В. Литвин, який іще нещодавно бадьоро віджартовувався, що, мовляв, до розгляду питання про мову далеко, тут немовби проковтнув язика, став лише слухняно вести парламент на заклання, мовбито в ролі барана-провокатора. 


Без сумніву, все це зроблено насамперед  в піку Європарламенту, який буквально докльовує Януковича за вибіркове правосуддя і ув'язнення лідерів опозиції. Тим, хто має прямі контакти з Брюсселем і Страсбургом. Тому на Банковій вирішили хоч якось відігратися за рахунок Європейської хартії про мови. Себто завести, утвердити офіційну російську як другу офіційну мову через чорний хід. І, насамперед, на зло всім опозиціонерам та демократам, які  повчають донецьких братків європейським манерам життя. 


Отже, мовний законопроект Колісниченка-Ківалова – це своєрідна відповідь команди В. Януковича тим, хто організував бойкот 18-го саміту глав держав Центральної Європи в Криму, резолюцію Європарламенту по Україні і інші "світові пакості" новим керманичам України. Це водночас і демонстрація сили.


Мовляв, хочете по-європейськи, буде вам і на такий копил.


 Крім того,  це робиться, ще й з метою утвердити авторитет В. Януковича в очах В. Путіна. Москва давно вимагає конкретних кроків у бік Росії від команди донецьких. А їх катма. Олігархам, які контролюють нинішню українську владу не хочеться ні єдиного економічного простору з РФ, ні Митного союзу, ні вступу до Євразійського союзу. Бо те означатиме, що і самим їм доведеться працювати під лупою Москви, команди В. Путіна. Які заберуть у донецьких олігархів віжки управління всією економікою України, державними ресурсами. 


Тому найбільш безболісна подвижка, яку можна здійснити на догоду Кремлю – проламати мовне питання в парламенті. Задекларувати начебто крок у бік Москви, тим самим і заявивши власному вірному електорату. Дивіться, мовляв, обіцяли вам російську мову на офіційному рівні, ось вона й є. Хоч якби не важко було зробити…


Той, хто вирішив, що вечірня рукопашна четверга закінчилася перемогою опозиції, позаяк, розгляд питання було припинено на пів слові, однознчно помиляється. У людей ґатунку носорогів, які йдуть в усьому напролом, такого не буває, щоб вони здавалися, чи відступали від наміченого. Особливо ж тоді, коли бригадир дав команду: "фас!"


Тому, без сумніву, ще нічого не закінчилося. Все тільки починається. І будуть тріщати, ламатися кістки, бо донецьким відступати нікуди. Їм за будь-яку ціну потрібен "мовний результат". Оскільки інших досягнень за два з лишком роки правління немає ніяких. Окрім економічних провалів, міжнародної ганьби. І того, що Європа ось-ось мокрим рядном накриє всі банківські рахунки "сім'ї".


Тому вирішення "мовної проблеми" - немовби контромарка для входу в Кремль. На той випадок, якщо Європарламент закриє  світ для В. Януковича і його камарильї. 


Який же вихід в опозиції, всіх тих парламентарів, хто добре розуміє, що прийняття законопроекту Колісниченка-Ківалова, це крок до смерті душі України?


Один єдиний - заблокувати на місяць роботу парламенту.

Він усе одно антиукраїнський, антинародний, бандитський за своїм основним складом. Тому найкраще було б дочасно завершити його роботу, викликавши необхідність дострокових парламентських виборів. 


Це був би порятунок для України, яку "п'ята колона" підвела до межі – або вмерти, або віддати свою державу на поталу бандитам…

 

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі