Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
30.10.2013
2

Пікетуючих проти будівництва на вул. Юності побили і намагалися переїхати будтехнікою

Забудовники вул. Юності, 8-А намагалися переїхати бетонозмішувальною машиною протестуючих проти незаконного будівництва людей, зчинили бійку та продовжують будівництво всупереч припису Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю щодо припинення будівельних робіт.

Як повідомили мені мешканці навколишніх будинків, вчора інспектори Держархбудконтролю заявили протестуючим, що Інспекція припиняє будь-які будівельні роботи на згаданому об'єкті до з'ясування обставин. Але всупереч наказу Держархбудконтролю забудовник сьогодні відновив будівельні роботи, що зібрало біля будівництва невдоволених порушеннями мешканців навколишніх будинків.

Викликана на місце подій міліція, приїхавши відповіла, що припиняти будівництво не в її компетенції і поїхала. Забудовники у свою чергу наголошували на тому, що ніяких письмових приписів від Держархбудконтролю вони не отримували.

Оскільки люди, які виступають проти згаданого будівництва, нікуди не розходилися і продовжували пікетувати проти забудови, з воріт будівництва виїхала бенотозмішувальна машина, яка рухалася на громаду, ніби намагаючись наїхати на пікетувальників. Люди почали фільмувати події на фотоапарати та мобільні телефони. Коли це помітили забудовники, вони кинулися на людей, які фіксували події, і намагалися поцупити техніку шляхом застосування фізичної сили. Викликана вдруге на місце подій міліція замість того, щоб оперативно виїхати на об'єкт, затягувала час допитом. Як наслідок, забудовники втекли.

Очевидно, що влада намагається захистити  забудовника, але ніяких юридичних підстав для цього немає. Адже свого часу незаконність цього будівництва вже визнавала і КМДА, і та ж Держарбудінспекція. Впевнений, настане час і всі керівники інспекцій, чиновники, можновладці тощо, які підіграють забудовнику, а не діють по закону, будуть притягнуті до відповідальності.

Звернувся до прокуратури м. Києва з проханням з'ясувати чи дійсно Державна інспекція архітектурно-будівельного контролю надала припис забудовнику на припинення будівельних робіт, розслідувати діяльність Інспекції щодо цього будівництва загалом. А також з проханням надати доручення відрити кримінальне провадження щодо факту побиття протестуючих та намагання переїхати людей бетонозмішувальною машиною.

Нагадаю, згадане будівництво розпочате без згоди на це мешканців сусідніх будинків. Крім протестів громади, незаконність цієї забудови підтвердила свого часу також КМДА, яка повідомила, що орендна угода забудовником була підписана незаконно, проект будівництва не пройшов необхідних експертиз – він не погоджений з Планом містобудування, а навколо майбутнього будинку відсутня прибудинкова територія.

Крім того, Державна архітектурно-будівельна інспекція України скасувала реєстрацію декларації про початок будівельних робіт зі зведення хмарочоса за згаданою адресою. Дозвіл скасований на підставі того, що забудовник надав недостовірні дані у частині наявності умов та обмежень забудови земельної ділянки за вказаною адресою.

Не так давно забудовник виграв суд щодо "поновлення" декларації про початок виконання будівельних робіт на вул. Юності, 8-а.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі