Пост ще не активовано
Петро Рябенко
Голова Правління Всеукраїнського об'єднання "Ветерани за Україну", член Ради адвокатів міста Києва
08.05.2012
6

Мої вчорашні враження від зустрічі з Азаровим

Вчора зранку в будинку, де в останній шлях проводжають вищих посадовців відбулася зустріч Азарова з ветеранами ВВВ, приурочена до Дня Перемоги.

На превелике здивування було запрошено лідера ВГО "Ніхто Крім Нас" Олександра Ковальова та мене. Я був щиро здивований запрошенню, оскільки, хоча і являюся ветераном, однак, аж ніяк не Другої світової чи Великої Вітчизняної. Але ж їм все одно, ніхто не розбирається. На зустріч прийшли лиш декілька дідів, справді ветеранів ВВВ, інші були невідомі люди з невідомих громадських організацій, "рибки-прилипалки" бюрократії.

Варто зазначити, що Микола Азаров, хоча і передпенсійного віку, все ж молодший за ветеранів, і повага до старших мала б бути в нього присутня. Однак, він запізнитися на зустріч більш як на півгодини, пояснивши, що він давав інтерв'ю.

Прийшли старші люди, що відзначатимуть 67-му річницю Перемоги. Більшість із них, як і ми з Ковальовим, не змогли навіть сісти за центральний стіл, а сиділи попід стінами, бо завчасно свої місця зайняли, зауважте, набагато молодші "рибки-прилипалки" режиму. Шок і сором читався в очах Олександра Ковальова від побаченого. Мені складно уявити, що можна було прочитати в моїх очах.

Стосовно розмови, її як такої не було. Був монолог абсурду. Потік свідомості простого чиновника. Не буду коментувати мову, бо жартів стосовно "кровосісів бюджетних коштів" безліч.

Нинішній Прем'єр почав не з того, що це день пам'яті, що бойові побратими присутніх 85-річних дідів загинули, а з "нафталінової" комуністичної ностальгії.

Плавно перейшов до складної економічної ситуації, що має виправдати соціальну несправедливість щодо присутніх ветеранів ВВВ. В Італії міністр соціальної політики плакала, розповідаючи про зменшення соціальних витрат. Азаров же знущаючись сказав, що вони вдвічі збільшили виплати до 9 травня, хоча насправді вони вдесятеро менші, ніж передбачено законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Азаров брехав відтворюючи відомі гасла з роману-антиутопії "1984" Джорджа Оруела: "Війна - це Мир", "Свобода - це Рабство", "Незнання - це Сила".

У своєму "капустяному" стилі він розповів, що у всьому винна попередня влада і газові контракти Тимошенко. Перепрошую, але в цивільному позові, що був заявлений в кримінальному процесі, сума збитків склала 200 мільйонів доларів. Бюджет України, згідно закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" складає понад 50 мільярдів доларів.

Серед "покращення нашого життя" зазначив, що картопля стане дешевше, бо збудували овочесховища, що газ стане дешевше через власний видобуток, бо купили плавучі бурові установки (морські платформи Чорноморнафтогазу). Це ті "вишки", що вже стали апофеозом корумпованості режиму. Монолог абсурду сатирика Азарова. Цим він пояснював неможливість здійснення виплат ветеранам, які передбачені законом.

На зустрічі дали слово всім окрім самих ветеранів ВВВ. Вони сиділи мовчки. Мовчки пішли додому. Говорили ті, які до свята жодного відношення не мають.

Все це було просто огидно.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі