Олександр Горобець
Заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України
19.05.2013
32

За що вбивали на Софіївській площі відомого блогера?

Чому за акцію "Вставай, Україно!" побитими братками і захисниками "антифашистської влади" виявилися служителі пера, камери і мікрофона?

Як ви гадаєте, за що бандюги-спортсмени, вони ж заслані козачки від регіоналів-антифашистів у стан опозиціонерів на Софіївську площу, про що чітко і конкретно свідчить кореспондент Інтернет видання "Українська правда" (читайте про це в кінці цієї ось інформації) жорстоко побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя? Та тільки за те, що їх безчинства в натовпі фіксували професіонали з фото-  та відеокамерами. А подібні харцизники понад усе бояться потрапити на світло. Це, як відомо,  "герої" темних під'їздів та закутків. Як ось цей громило В.Тітушко із Білої Церкви, якого вирахували не правоохоронці (!), а журналісти.

Міліціянти, як свідчать десятки кадрів фото та відеохроніки, фактично прикривали башибузуків від організованого опору представників "Свободи", які захищали учасників акції "Вставай, Україно!" від таких ось кретинів.  Ось вам і антифашисти! Насправді, виродки, почварлива чуперадла, на яку в багатьох своїх масових акціях опирається нинішня влада. Практично, вона змушує міліцію прирівнюватися до кримінального охвістя, покривати його від самосуду громадян, ставати для нього своєрідним дахом. Як документальний доказ цього – кадри фотожурналістів, які зафіксували нанад на  представників преси, безпосередньо на тедеведучу 5-го каналу.

Міліціонери поруч, вони тупо і безмовно спостерігають за нападом бандитського бидла в спортивних костюмах на журналістів, фактично сприяють своєю бездіяльністю знущанню над молодою жінкою. Напевне ж, був чіткий і однозначний наказ: не перешкоджати цим мерзотним потворам створювати колотнечу в стані опозиції, побиттю людей на Софіївській площі…

Інтелігентній і вихованій журналістці Ользі Сніцарчук ці потвори розбили губу, поранили руки, завдали тілесних ушкоджень фотожурналісту газети "Комерсант Україна" Владу Соделю.

Як стало відомо, 20 травня 2013 року, у понеділок,  об 11.00, Незалежна медіа-профспілка і Національна спілка журналістів України закликають  журналістів прийти  під будинок Міністерства  внутрішніх справ на вулицю Богомольця,10,  на акцію протесту проти бездіяльності правоохоронних органів щодо гарантованого Конституцією захисту представників преси як громадян України від посягань бандитів, начебто борців із "антифашизмом". Більш детально про це читайте у блозі Юрія Луканова.

А я ось думаю, чому в числі постраждалих на Софіївській площі в понеділок не буде згадано прізвище блогера сайту Кореспондент.net Олександра Данилюка? Він лідер руху "Спільна справа", розважливий і знаний юрист, займається активною пропагандистською діяльністю в пресі. Про це хоча б свідчать десятки його публікацій – переконайтеся тут.

Думаю, що одним із найсильніших його виступів був ось цей – "Горіній загрожує 5 років позбавлення волі".

Іншими словами, це була публічна спроба подати заяву про скоєння народним депутатом України від Партії регіонів Іриною Горіною, в котру якісь негідники начебто кидали сніжками під Верховною Радою, правопорушення передбаченого ч.2 ст.383 Кримінального кодексу України, а саме завідомо неправдивого повідомлення про скоєння злочину, поєднаного зі штучним створенням доказів, і оприлюднення цього факту в пресі.

У мене особисто немає ніяких сумнівів у тому, що Олександра Данилюка "вчили" міліцейською жорстокістю за публічність, коли близько 16.20, того ж таки 18 травня ц.р., на тій же Софіївській площі Києва, бійці "Беркуту" впереміжку з людьми в цивільному, здійснили неспровокований напад на наметове містечко "Спільної справи". Воно, нагадаю, було встановлене біля пам'ятника Богдану Хмельницькому з метою проведення безстрокової акції протесту. Як це виглядало наяву, дивіться і читайте тут.

Про те, як правоохоронці поспіль із особами в цивільному протиправно топтали учасників громадської організації "Спільна справа", які, як мені здається, зовсім не порушували ні Конституцію України, ні громадського порядку на спустілій після акції "Вставай, Україно!" Софіївській площі, частково можна побачити на ось цьому уривку з You Tube.

Я лише зауважу, що відповідна заявка на проведення акції учасниками "Спільної справи" подана завчасно – ще чотири доби тому, судового рішення про її заборону немає. На час погрому, жоден із наметів опозиціонерів іще не був встановлений стаціонарно. Вони виявилися лише розгорнутими, але зовсім не закріплені. Більше того, ті, хто діяв під личиною "Беркуту", представникам "Спільної справи" не пред'явили будь-яких претензій і документів перед подібною "зачисткою", а як бандити з великої дороги, зненацька накинулися на людей Олександра Данилюка, почали їх жорстоко лупцювати, трощити і викрадати майно. Що й казати, ще один яскравий прояв "антифашизму" від влади.

Лідера "Спільної справи", відомого блогера Олександра Данилюка повалили на землю, стали буквально шматувати, періщити гумовими кийками. Його і ще декількох побитих активістів доставили до Шевченківського райуправління міліції.

Як повідомили знайомі Олександра Данилюка, о 17.40 до райвідділу прибули два автомобілі "швидкої допомоги". У керівника громадського руху, знаного юриста-публіциста зламано ребро, схоже на струс мозку, розсічено голову. У такому ж пошматованому вигляді і решта затриманих активістів із Софіївської площі.

Запитується: за що? Чим викликана ця собача "антифашистська" агресія. Чи не тим бува, що владу дратують удатні, резонні, аргументовані блоги Олександра Данилюка?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі