Юрій Луканов
Серйозний журналіст, який часто валяє дурня. Автор чотирьох книжок, десятка сценаріїв документальних фільмів. Пише численні колонки і сатті - так що уже набрид самому собі. А читачам - їм видніше...
07.03.2012
11

"Юліна тисяча" в руках Януковича

Януковичі знову заговорили про так звану "Юліну Тисячу". Треба нагадати, що після проголошення незалежності з рахунків українських відділень Ощадбанку, який на той час був всесоюзним, кудись випарувалися грошики. І ось пригадуєте: Юля, у ті щасливі часи, коли вона ще була главою уряду, вирішила повіддавати ці гроші. А Партія регіонів на чолі з Януковичем критикувала цю ідею на всі заставки. І ось тепер вони збираються повторити шлях ВОНИ.

У автора цих рядків теж зникло приблизно 1200 рублів. Зарплата в мене тоді була десь 180 рублів. Самі порахуйте скільки місяців треба було працювати, щоб зібрати такі кошти. І, звісно, я би не проти отримати компенсацію. Але якщо це робити серйозно, то треба порахувати, поіндексувати і виплатити стільки, скільки кожен втратив. А коли всім по 1000, то це просто зрівнялівка і попса – подачка холопам з панського столу.

Просто багато народу зголоднілого, бідного і нещасного хочуть хочуть так поповнити свій бюджет. Коли нема чого їсти, або нема за що одягнутися, то людині не до того, щоб вимагати реформ. А які ж справді реформи можна було б провести, якби ці кошти сконцентрувати у мізковитих руках. Отож, грошики нам пороздають, а реформи не проведуть. І будемо ми жити до чергової подачки.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі