вівторок, 26 лютого 2013 06:15

За два тижні до 102-річчя кинула курити

Британка Клара Ковелл кинула палити за два тижні до свого 102-го дня народження. За своє життя вона викурила понад 60 тис. цигарок.

Ковелл живе сама у передмісті Престона, графство Ланкашир. Минулого тижня святкувала день народження в пабі. На вечірку запросила лише рідних.

— Вона в пабі почувається, як вдома. Скільки пам'ятаю, мама завжди знаходила хвилинку, аби подиміти у барі, — каже донька довгожительки 73-річна Валері Хотон.

Клара Ковелл, яка все життя пропрацювала швачкою, почала курити у 19 років. Відтоді не розлучалася з цигаркою навіть на день.

Британка вирішила відмовитися від шкідливої звички на прохання родичів, які побоювалися випадкової пожежі від недопалка.

— Секрет маминого довголіття — міцна сигарета і чашка чаю з віскі. А ще важка робота і бідність, — каже друга дочка 69-річна Лінда Фовлер, яка живе у Канаді.

Розповідає, що мати в дитинстві перехворіла на туберкульоз. Після того майже ніколи не вживала ліків.

— Обожнюю танцювати. Мої улюблені — вальс і фокстрот. У молодості так витанцьовували й приспівували, коли поверталися з клубу додому, що бувало поліція підходила, — розповідає Клара Ковелл.

Зі своїм покійним чоловіком Джорджем Клара виховала чотирьох дітей. Усі зараз пенсіонери. Має дев'ятьох онуків, 12 правнуків та чотирьох праправнуків.

Зараз ви читаєте новину «За два тижні до 102-річчя кинула курити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути