середа, 04 квітня 2012 05:00

Вижили 12 пасажирів із носової частини літака

2 квітня, у понеділок, за 45 км від російського міста Тюмень розбився пасажирський літак АТР-72 авіакомпанії "ЮТейр". На борту були 43 людини. Загинула 31 особа, зокрема всі четверо членів екіпажу. Найстаршому пасажиру Миколі Медведєву було 69 років. Наймолодший — 22-річний Антон Мартьянов. Ті, хто вижив, дістали травми голови, переломи, опіки.

Командир літака 27-річний Сергій Анцин 3 квітня мав святкувати день народження.

— Із Сергієм знайомі чотири роки. Він був дуже добрий. Свою справу знав і любив. Професію обрав свідомо. Ніколи не сів би за штурвал нетверезий, — говорить "ГПУ" 21-річна Лорена Кирилова.

Існують кілька версій причини трагедії: технічна несправність літака, помилка пілотів або диспетчерів.

Літак вилетів о 7.40 із тюменського аеропорту Рощино до міста Сургут. Піднявся в небо з головної злітної смуги. Пролетів близько 4 хв. Упав приблизно за 5 км від села Горьковка. Від удару корпус розпався надвоє. Більшість із вижилих сиділи у носовій частині. Того дня було хмарно, падав сильний дощ зі снігом. Температура -1°С.

12 поранених відвезли до найближчих лікарень. П'ятеро з них на ранок вівторка були у вкрай тяжкому стані. Більшість пасажирів — жителі Тюмені.

— Біля пункту здачі крові довжелезні черги. Люди залишають роботу на кілька годин, щоб допомогти постраждалим. Усі тільки й говорять про цю трагедію. Кажуть, один пасажир за день до рейсу вирішив не летіти. Він бізнесмен. Був настільки втомлений через справи, які залагоджував у Тюмені, що відклав політ до наступного дня. Коли літак упав, трупи зносили і складали вздовж злітної смуги. У той час відбувалася посадка на Таїланд. Дехто, коли побачив тіла, повиходив із літака. Категорично відмовилися летіти на відпочинок. Хоч путівка коштує в середньому 50 тисяч рублів (13,6 тис. грн. — "ГПУ"), — розповідає тюменець Денис Бобін.

Літак АТР-72 склали у Франції 21 рік тому. Налітав 35 тис. год. Тюменці кажуть, цей двомоторний борт раніше працював у Литві. Він розрахований на 74 пасажирів та двох пілотів.

3 квітня у Тюмені не випустили в небо жодного з трьох літаків АТР-72 авіакомпанії "ЮТейр". Чекають на результати слідства.

Зараз ви читаєте новину «Вижили 12 пасажирів із носової частини літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути