вівторок, 20 грудня 2011 19:08

Три "феменки" зникли після акції біля Комітету держбезпеки Білорусі

У Мінську зникли троє дівчат з українського руху "Фемен": 20-річна Інна Шевченко, Оксана Шачко, 24 роки, і 30-річна Олександра Немчинова. У понеділок вони біля будівлі місцевого Комітету державної безпеки провели акцію, приурочену до річниці виступів опозиції після проведення президентських виборів.

Дівчата роздяглися і розгорнули плакати з написами "Жыве Беларусь!". Намалювали на обличчі вуса, в однієї з них на спині був зображений Лукашенко. Акція розпочалася близько 10.00 і тривала 5 хв. Працівники Комітета держбезпеки затримали відеооператора "Фемен" австралійку Кітті Грін, 26 років. Решті дівчат удалося втекти.

— Останній раз на зв'язок вони виходили о шостій вечора й говорили, що збираються їхати на автовокзал і виїжджати з Мінська. Але через 40 хвилин у них були відключені телефони. Оператора вночі вивезли в Литву. Втрутилося посольство Австралії в Москві, — у вівторок розказукє "ГПУ" лідерка руху 27-річна Ганна Гуцол. — Багато знайомих журналістів із Мінська почали шукати наших дівчат через друзів, затриманих учора під час мітингів. Адвокати робили запити в міліцію, КДБ. Дзвонили українському консулу в Мінську.

О 15.38 інша лідерка руху Олександра Шевченко, 23 роки, написала на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук":

— Тільки що вийшла на зв'язок Інна Шевченко. Розповіла, що вчора о сьомій вечора на вокзалі їх затримали міліція і кадебешники. Зав'язали очі і всю ніч возили в автобусі. Завезли в ліс, облили маслом, змушували роздягатися, погрожували підпалити. Ножем відрізали волосся. Викинули там голими без документів. Вони дійшли до села Беки Єльського району Гомельської області.

Зараз ви читаєте новину «Три "феменки" зникли після акції біля Комітету держбезпеки Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути